Rekord för Wacker Neuson

Wacker Neuson slog försäljningsrekord första halvåret i år med omsättning på 825 miljoner euro, vilket är nytt rekord för koncernen.

Wacker Neuson har lagt ett riktigt bra första halvår bakom sig och tror att resten av året kommer fortsätta i samma takt. Arkivbild

Försäljningen har ökat rejält under första halvåret i år, resultatet visar en ökning på åtta procent. Justerat för valutaeffekter motsvarar detta en ökning på 12 procent, skriver Wacker Neuson i ett pressmeddelande.

Tillväxten har främst drivits av fortsatt hög efterfrågan på byggmarknaden och en stark europeisk jordbrukssektor. Den största försäljningsmarknaden är Europa, där man under första halvåret i år sålt för 599 miljoner euro, en ökning på åtta procent.

– Vår starka prestation i denna region drevs av en stark byggmarknad, en positiv utveckling av våra varumärken Kramer och Weidemann inom jordbrukssektorn och tillväxten i vårt servicesegment, vilket inkluderar vårt underhålls- och reservdelsföretag, förklarar Martin Lehner, vd för Wacker Neuson SE, i pressmeddelandet.

Prognosen för resten av året ser mycket gynnsam ut och orderböcker är välfyllda, enligt Martin Lehner. Man förväntar sig en ökning med ytterligare 8-11 procent under resten av året. Utmaningar finns i att få underleverantörer att hinna leverera i önskad takt, något som påverkat leveranserna under första halvåret.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 09 augusti 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste