Entreprenad Live: Ny lastmaskin med svängbart aggregat

Wiklund Trading presenterar den nya lastmaskinen Yanmar V70S med svängbart lastaggregat på Entreprenad Live.

Yanmar V70S är en 5,4 tons hjullastare med roterande lastaggregat. Aggregatet kan svängas 90 grader åt båda håll. Foto: Ann-Louise Larsson

V70S är en 5,4 tons maskin med svängbar lastare, lastaggregatet går att svänga 90 grader åt båda håll, vilket gör det möjligt att arbeta i raka vinklar i körriktningen. Detta är en stor fördel bland annat vid vägbyggen och andra trånga miljöer där man kan svårt att svänga runt med maskinen. Ofta används maskinen med sopskopa vid asfalteringsarbeten och men passar även bra för till exempel återfyllnad i trånga miljöer och även snöröjning i trånga miljöer.

– Vi hade tänkt vänta ett tag med att ta in den här modellen på den svenska marknaden, men efterfrågan från kunderna har varit så stor att vi fick tänka om och ta in modellen redan nu, berättar Henrik Wiklund, Wiklund Trading.

Tipplasten vid fullt utsvängt aggregat är nästan 2,6 ton. Maskinen är utrustad med lastdämpning och när aggregatet roterar aktiveras en funktion som låser bakaxeln.

– Svängbart lastaggregat i sig är inget nytt på marknaden, men det är fortfarande många som aldrig har sett det och för oss är det nytt, säger Martin Täljemark, säljare på Wiklund Trading.

 

 

Teknisk fakta: Yanmar V70S

Tjänstevikt: 5 400 kilo

Nettoeffekt: 61 hästkrafter

Skopvolym: 0,7-1,0 kubikmeter

Styrning: Midjestyrning och svängningsbar lyftarm

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 06 september 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste