HM Maskin satsar stort på irländska redskapsbärare

I april förra året fick HM Maskin i Jönköping agenturen för de irländska redskapsbärarna Multihog. Nu satsar man stort på att öka försäljningen och komma in på marknaden. 

 

I april förra året fick HM Maskin agenturen för Multihog. Sedan tidigare säljer man även Yanmar, Kramer och Heatweed.


– Multihog har funnits i Sverige tidigare, men det har bara sålts 5-6 stycken under de senaste fem åren. Den siffran borde vara mycket högre och det är det vi försöker ändra på nu, säger Mattias Svensson, ägare till HM Maskin i Jönköping. 

Företaget startade han tillsammans en kompanjon 2006 och sålde till en början mest begagnade maskiner och grävmaskiner från Yanmar, som återförsäljare åt Wiklund Trading. 

– 2014 kom jag i kontakt med Heatweeds ogräsbekämpning och började sälja det i Småland. Då såldes det mest tillsammans med maskiner från en annan tillverkare men jag tyckte inte att de höll måttet. Heatweed tipsade mig då om att prova Multihog och det tog inte lång tid innan jag var övertygad, fortsätter Mattias Svensson. 

Det senaste tillskottet bland redskapen till Multihog är en tallriksspridare från Falköping. 

Återförsäljare

I april 2017 fick HM Maskin agenturen för Multihog över hela landet, men har till en början koncentrerat sig på Småland och Stockholmsområdet. 

– Vi håller sakta med säkert på att bygga upp ett nätverk av återförsäljare och servicelämnare. För oss är eftermarknaden väldigt viktig och därför vill vi att det ska finnas en serviceverkstad nära kunden, säger Mattias Svensson. 

Hittills har man en återförsäljare i Stockholmsområdet, Söderberg & Haak TC. Övrig försäljning sköter Mattias Svensson, tillsammans med säljarna Kalle Lindén och Filip Wernefur, från Jönköping. 

– Vi för dialog med några potentiella återförsäljare, men det är ingenting som är klart ännu. Men jag kan säga så mycket som att vi är på väg att etablera oss i Göteborgsområdet, säger Mattias Svensson. 

Även om det är ogräsbekämpning som ledde HM Maskin till Multihog säljs de irländska maskinerna i många fler utföranden än så. 

– Det är väldigt mångsidiga maskiner som kan användas året runt. Vi håller på att ta fram anpassningar för den svenska marknaden med olika redskap. Det senaste redskapet vi kan erbjuda är en tallriksspridare från Falköping, berättar Kalle Lindén. 

Filip Wernefur, Kalle Lindén och Mattias Svensson på HM Maskin i Jönköping satsar stort på att få ut fler redskapsbärare från den irländska tillverkaren Multihog på den svenska marknaden. Foto: ann-louise larsson

Imponerande komfort

HM Maskin kommer i huvudsak marknadsföra två modeller i Sverige. CX 55 med en 55-hästars motor och CX 75 med motor på 75 hästkrafter. Båda är godkända för trafik i 40 kilometer i timmen med redskap monterade, vilket gör att den snabbt tar sig fram mellan dagens olika arbetsuppgifter. 

– Framförallt är det förarkomforten som brukar imponera på de flesta, där sticker vi verkligen ut jämfört med konkurrenterna. Sedan brukar många också tycka att det är en stark maskin med bra sikt, säger Kalle Lindén. 

Han jobbar hårt tillsammans med Filip Wernefur att demonstrera maskinerna ute hos potentiella kunder samt på mässor och maskinvisningar. 

– Många känner inte till Multihog, men vi jobbar hårt på att bygga förtroende och visa för kunden att det är en maskin som funkar, fortsätter Kalle Lindén. 

Sex maskiner hittills

Hittills har sex maskiner sålts sedan april förra året. Men när man är ordentligt etablerade på marknaden tror Mattias Svensson att en årsvolym kommer vara mellan 20 och 25 maskiner. 

– Kundgrupper är allt från kyrkogårdsförvaltningar, kommuner till fastighetsbolag och entreprenadföretag, berättar han. 

HM Maskin säljer förutom Multihog även grävmaskiner från Yanmar och lastmaskiner från Kramer. 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 05 oktober 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste