Ny självrengörande elkontakt med fler poler

Steelwrist lanserar nu V14, en självrengörande elkontakt för sammankoppling mellan SQ-fäste och redskap. V14 har fjorton poler istället för tio, vilket gör det möjligt att förutom tiltrotator-funktionen även koppla in exempelvis grävsystem eller separata ventilpaket i en och samma kontakt.

Steelwrists nya kontakt för grävmaskinsredskap har 14 poler istället för tio vilket möjliggör både tiltrotatorfunktion och exempelvis grävsystem i en och samma kontakt. Foto: Steelwrist

Ett vida känt problem när det kommer till elkontakter för grävmaskinsredskap är begränsningar i antalet poler, små kontaktytoro ch överkänslighet för vatten och smuts. Som ett svar på denna problematik har Steelwrist nu utvecklat en ny robust kontakt, V14, särskilt avsedd för applikationen med SQ-fäste och redskap.

Den nya V14-kontakten har större anslutningsytor som gör kopplingen säker. Genom en konstruktion där ytorna släpar mot varandra i kopplingsproceduren garanteras god kontakt och dessutom uppstår en självrengörande effekt. Det underlättar för daglig service och rengöring i jämförelse med befintliga kontakter.

V14 har också fjorton poler istället för tio, vilket gör det möjligt att förutom tiltrotator-funktionen även koppla in exempelvis grävsystem eller separata ventilpaket, i en och samma kontakt.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 01 oktober 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste