Prisregn över svenska rivare och håltagare

I samband med Demcon-mässan förra veckan delades en rad priser ut till svenska rivnings- och håltagningsföretag och projekt. Årets rivningsföretag blev Lotus Maskin & Transport AB och årets håltagningsföretag SHC betonghåltagning AB.

otus blev årets rivningsföretag och fick ta emot pris vid utdelningen av Stora Demoleringspriset på Demcon förra veckan. Foto: Demcon

Vinnare och motiveringar av Svenska Demoleringspriset 2018:

1. Årets Rivningsföretag 2018

Vinnare: Lotus Mark & Transport AB

Motivering: Priset delas i år ut till ett företag som framförallt växt sig starkare under de senaste tre åren. Genom sina företagsförvärv av i branschen mycket välkända och välrenommerade lokala företag. Har man ändå lyckats behålla känslan av det lilla personliga företaget i denna rikstäckande verksamhet.

2. Årets Rivningsprojekt 2018

Vinnare: Areco AB

Priset delas ut till en stark aktör på frammarsch i södra Sverige. Företaget har på ett mycket lyckat sätt samordna håltagning, rivning och sanering på en mycket komplicerad arbetsplats.

Priset delas ut för ett lyckat genomförande av Kv Holland, Söderpunkten. 

3. Årets Håltagningsentreprenör

Vinnare: SHC Betonghåltagning

Lång, trogen och finurlig verksamhet med kunden och uppgiften i fokus samtidigt som omsorgen och personalen och branschen skapat en grund för framgång. Vinnaren har även visat på förmåga att använda rätt teknik och skapa rätt lösningar. 

4. Årets håltagningsprojekt

Vinnare: Owe Larsson Borr

Ett krävande uppdrag i en utsatt miljö där det både strålar om uppdrag och entreprenör fast av olika orsaker. Då gäller det att jobba med trygghet, säkerhet och självförtroende att nå rätt resultat. I årets håltagningsprojekt har vinnaren lyckats väl och pusselbitarna har fallit på plats. 

5. Recycling & Miljöpriset

Vinnare: SVB Tyringe

När miljöfrågorna kryper oss ända in på skinnet – och närmare ändå gäller det att ha en verksamhet som är hållbar i verklig mening. Med precision, varsamhet och en väl fungerande affärsmodell byggd runt vatten, sand och återvinning har vinnaren visat att detta både är möjligt och lönsamt. Med sin attraktiva och flexibla lösning heter vinnaren av årets pris i recycling och miljö SVB Tyringe.

6. Stora Innovationspriset

Vinnare: Scanmaskin

Med nya innovationer skapas nya möjligheter och bättre lösningar på marknaden. Innovation kan vara en helt ny produkt, ett nytt sätt att arbeta eller en signifikant utveckling av en beprövad produkt eller metod. Vinnaren av innovationspriset har visat sig bemästra detta i sin verksamhet och dessutom nått internationell framgång och tagit metoden för slipning och polering av betonggolv flera steg framåt. Stort grattis till Scanmaskin, vinnaren av innovationspriset.

7. Årets saneringsprojekt

Vinnare: SBG Stockholm

Går i år till ett företag som i sitt långa och stora saneringsprojekt i Kista, norr om Stockholm. Visat att man kan nå såväl hög lönsamhet som mycket nöjda kunder genom ett engagerat Miljö- och Arbetsmiljöarbete. Vinnare är SBG Stockholm AB!

 

8. Säkerhets- & Arbetsmiljöpriset

Vinnare: Renluftsteknik

Med en målmedveten förvandling och anpassning av befintlig teknik för användning i bygg- och anläggningsarbeten. Där fokus ligger på en hälsosam och ren arbetsmiljö tilldelas det Svenska Demoleringspriset, Säkerhet & Arbetsmiljö 2018 företaget Renluftsteknik.

 

9. Årets tillverkare

Vinnare: Husqvarna Construction Products

Med fokus på entreprenörens effektivitet, säkerhet, ekonomi, flexibilitet och arbetsmiljö sedan branschen var ung och in i framtiden, “Sempre”, tilldelas det Svenska Demoleringspriset 2018 i kategorin “Årets tillverkare”, företaget Husqvarna Construction Products.

 

10. Årets Rookie

Vinnare: DROME

Med till synes oslagbar energi, finurlighet, med glimten i ögat, med känsla för kvalitet och vad som kunden eftersöker tilldelas det Svenska Demoleringspriset 2018 i kategorin “Årets Rookie”, företaget Drome.

 

Honorary Awards:

 

Lasse Eriksson

En verklig veteran och legend i branschen som burit den på sina axlar när den var ung och genom tiden. Årets Honorary Award tilldelas Lasse Eriksson, fd Södertälje Borrteknik.

 

Stefan Hilmersson

En mästare i vattnets vägar och krafter som varit med sedan starten och satt vattenbilningtekniken på kartan. Årets Honorary Award tilldelas Stefan Hilmersson, fd Aquajet Systems.

 

Håkan Karlsson

Åter igen en kämpe i rivnings- och håltagningsbranschen. Då som nu och alltid en aktiv röst. En riv-i-ärans man. Årets Honorary Award tilldelas Håkan Karlsson, Riviära.

 

Ricky Danielsson

Sedan länge en stark aktör inom håltagning i Mälardalen. Med en utomordentlig känsla för hantverket och sina kunder i kvalitet och effektivitet går det Svenska Demoleringsprisets Honorary Award till Ricky Danielsson, Håltagarna Borrteknik.

 

Åke Sonerud

“Han och hans företag har utvecklat en mycket viktig snabbkopplingslösning som gör rivningsentreprenörernas arbete så mycket enklare och effektivare, i Sverige och hela världen.

Det Svenska Demoleringspriset 2018 Honorary Award tilldelas Åke Sonerud, OilQuick AB”.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 03 oktober 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste