JCB skänker maskiner till katastrofområdet i Indonesien

Två teleskoplastare från brittiska JCB är på väg till ön Sulawesi i Indonesien, som förra veckan drabbades hårt av tsunami och jordbävning, en katastrof som tog över 1 400 liv. 

JCB har donerat två teleskoplastare till Indonesien som ska användas i uppröjningsarbetet och återbyggnaden efter den svåra tsunamin och jordbävningen förra veckan. Foto: JCB

Det är två teleskoplastare av modellerna 531-70 och 540-170 som är på väg ner till uppröjningsarbetet efter katastrofen. Maskinerna kommer till en början användas för att lyfta och transportera när området röjs och kommer sedan vara en del av återuppbyggnadsarbetet. 

- Omfattningen av denna naturkatastrof har chockat människor över hela världen och JCB försöker alltid hjälpa till varhelst dessa katastrofer uppstår. Jag hoppas att vår donation kan påskynda uppröjningsarbetet och hjälpa till med efterföljande ombyggnad, säger JCB:s ordförande Lord Bamford i en kommentar. 

JCB har en historia av att hjälpa länder som drabbats av stora naturkatastrofer och har tidigare hjälpt till efter jordbävningar i Nepal, Chile, Pakistan och Haiti, och på Filippinerna i efterdyningarna av Typhoon Haiyan. I augusti donerade JCB en JS205 bandgrävmaskin med förare till den indonesiska ön Lombok efter en serie jordbävningar och efterskalv.
 

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 04 oktober 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste