Satsar på nytt samarbete

Norje Smidesfabrik utökar sitt sortiment och inleder ett samarbete med Fjärås of Sweden. Allt för att fortsätta driva utvecklingen av kvalitetsredskap med lång hållbarhet.

Jonna Hermansson, vd för Norje Smidesfabrik driver i dag företaget med 50 anställda. Foto: Norje Smidesfabrik

Företaget Norje Smidesfabrik tillverkar och utvecklar redskap för entreprenad, lantbruk och industri, med allt från skopor och grepar till truck- och balhanteringsredskap. Genom sitt samarbete med Fjärås of Sweden kommer man fortsättningsvis även kunna erbjuda återförsäljarna redskap för snöröjning, sandupptagning och städning. Det skriver Norje Smidesfabrik i ett pressmeddelande.

– Fjärås of Sweden har precis som vi fokus på svensktillverkning, kvalitet och hållbarhet. Tanken med samarbetet är att samla kvalitetsprodukter på ett ställe för att göra det enklare att handla hållbart, säger Jonna Hermansson som blev vd för Norje Smidesfabrik 2013.

Ställer höga krav

Det familjeägda Norje Smidesfabrik har i dag cirka 50 anställda. Enligt Jonna ligger drivkraften i att hela tiden vara drivande i utvecklingen av redskap med hög kvalitet och lång hållbarhet. Bland annat genom egentillverkning och höga krav på material och samarbetspartners.

Satsar på utveckling

Under en tid, sedan generationsskiftet, har företaget arbetat för att effektivisera produktionen och få ned antalet leveransförseningar, samt att öka lönsamheten som tidigare gav sämre vinstmarginaler för varje år. Samarbetet med Fjärås, som också är ett familjeägt företag, ses som nästa steg i utvecklingen.

– Vi är två ganska lika företag med samma värdegrund och traditioner. Det känns därför väldigt bra att kunna inleda ett samarbete med dem, säger Jonna Hermansson.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 019-16 64 60
E-post: madeleine@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 05 oktober 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste