Veidekke växer inom grundläggning

Veidekke Entreprenad stärker sin position inom grundläggning i mellersta Sverige genom förvärvet av Nibu Borr AB.

Nibu Borr AB startades 1979 och är verksamma inom entreprenad-, energi- och brunnsborrning samt har utvecklade kontakter med ett antal nyckelkunder i branschen. I företaget finns sex anställda. Huvudkontoret ligger i Stockholm men verkstad, förråd och lager finns i Gävle. 

Borrföretaget blir en bifirma i Veidekke Entreprenad och de nuvarande ägarna, som också arbetar i bolaget, kommer att fortsätta att utveckla verksamheten vidare efter överlåtelsen i nuvarande företagsnamn.

– Nibu Borr AB är erkänt kända i branschen som duktiga entreprenad- och energiborrare. Vi har under åren haft ett mycket givandande samarbete och det är därför extra kul att hälsa Nibus medarbetare välkomna till Veidekke-familjen, säger Thomas Torefeldt, ansvarig för affärsområdet grundläggning i Veidekke.

– Bolagen delar värderingar och synen på ett involverande arbetssätt, vilket kommer bidra till ett lyckosamt samgående. Med Veidekke som ägare får vi en stark ägare med kapacitet att bidra till fortsatt tillväxt och utveckling, säger Sture Hillbom, vd för Nibu Borr AB.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 08 oktober 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste