NCC stämmer Örebro kommun på 80 miljoner

NCC och Örebro kommun ligger i tvist gällande asfaltsarbeten som kommunen anser att företaget utfört bristfälligt. Därför vägrade man att betala. Nu stämmer byggbolaget kommunen på 80 miljoner kronor. 

NCC har utfört beläggningsarbeten åt Örebro kommun för över 60 miljoner utan att få betalt. Parterna är oense om vad som ingått i avtalet, som nu har hävts och NCC stämmer kommunen på 80 miljoner kronor. Foto: mostphotos.com

Örebro kommun menar att NCC inte har utfört asfalteringsjobben på det sätt som man har kommit överens om och i våras hävdes avtalet mellan parterna, samtidigt som fakturor från 2017 och början av 2018 bestreds. Kommunen vägrade att betala eftersom man ansåg att det fanns stora brister i det utförda arbetet. 

De uteblivna betalningarna har nu lett till att NCC stämmer Örebro kommun. Summan för stämningsansökan är 80 miljoner kronor. Totalt har Örebro kommun tillgodogjort sig beläggnigstjänster för över 60 miljoner kronor utan att betala, uppger NCC. 

Avtalet som hävts har varit ett ramavtal avseende beläggningsarbeten och asfaltsåterställningar. 

– De uteblivna betalningarna är ett väsentligt kontraktsbrott. Det är ytterst ovanligt att vi inte kommer överens med våra kunder om vad som ingår i uppdraget. Vi har försökt föra en konstruktiv dialog för att nå en samförståndslösning, men tyvärr står vi väldigt långt ifrån varandra. Nu får en domstol pröva ärendet, säger Johan Jansson, sektorchef asfalt, NCC Industry Sverige.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 07 november 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste