Cummins och Hyundai samarbetar om elmaskin

Motortillverkaren Cummins och Hyundai Construction Equipment har inlett ett samarbete om att ta fram en elektriskt driven minigrävare.

Cummins och Hyundai Construction Equipment samarbetar om en elektrisk minigrävare på 3,5 ton. Foto: Cummins

Företagen har ett långtgående samarbete och har nu bestämt sig för att tillsammans arbeta med utformning och utveckling av en elektrisk minigrävare på 3,5 ton. Grävmaskinen kommer att drivas av Cummins flexibla batterimoduler, som vardera ger 4,4 kilowatt-timmar (totalt 35,2 kilowatt-timmar) och är utvecklad för att kunna arbeta under åtta timmar och ladda batterierna på under tre timmar.

Maskinen eliminerar alla gasutsläpp och minskar bullret väsentligt vilket gör den idealisk för användning i stads- och stadsbyggnad.

– Denna elektriska minigrävare ett spännande avstamp för framtidens elektrifierade byggutrustning och kombinerar styrkorna hos HCE:s mångsidiga grävmaskin med Cummins litiumjonbatterilösningar och kunskaper om maskinintegreringa, säger Julie Furber, ansvarig för elektriska lösningar på Cummins.

– Cummins vill bryta väg inom framtiden för elektrifierad kraft och vi ser fram emot att fortsätta samarbeta med företag som HCE för att designa och testa branschens senaste teknik,

Prototypmaskinen kommer att genomgående omfattande tester innan den introduceras på marknaden.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 08 november 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste