Ny serie sorteringsskopor med speciell utformning

Engcon lanserar en ny serie sorteringsskopor som har en annorlunda utformning än traditionella modeller, där sidoplåtarna är insvängda. De har dessutom ribborna djupledes och är smalare och djupare än övriga sorteringsskopor i sortimentet. 

Engcon lanserar en ny typ av sorteringsskopa med insvängda sidoplåtar, vilket har varit efterfrågat på flera marknader. Foto: Engcon

- Förfrågan efter denna typ av skopa kom ursprungligen från vårt team i Holland, men vi har även fått förfrågningar från andra marknader. När vi märkte att behovet var så stort bestämde vi oss för att köra igång produktionen direkt, berättar Johan Johansson, konstruktör på Engcon.

Skoporna finns för maskiner från 1,5 ton till 33 ton i åtta olika storlekar från 70 liter upp till 1 550 liter. Det somr unikt med skoporna är utformningen. På en traditionell sorteringsskopa, som bygger på en planeringsskopa i grunden, kan skopsidorna kan vara ett hinder när man exempelvis behöver komma in under större asfaltbitar eller annat material. Här har den nya skopan en speciellt utvecklad form där de klassiska sidoplåtarna är insvängda.

- Sorteringsskopan som vi lanserade 2016 har modellen av en planeringsskopa, med ribborna tvärs över skopbotten. Den nya skopan blir lite smalare, djupare och har ribborna i djupled. Det finns två skolor inom detta och vi kan inte säga att någon utesluter den andra. Därför erbjuder vi nu båda typerna för våra kunder. Olika lösningar för olika behov helt enkelt, säger Johan Johansson.

 

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 23 november 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste