Maskinia blir generalagent för Bergmann

Maskinia blir ny generalagent för Bergmanns dumprar i Sverige. 

– Marknaden för den här typen av ”små dumprar” växer och med Bergmann kommer vi att bli den ledande leverantören i Sverige, säger Fredrik Holmquist, vd på Maskinia.

 Fredrik Holmquist, vd Maskinia, skakar hand med Hans-Hermann Bergmann, vd Bergmann, efter avtalad generalagentur i Sverige. Dumper i bakgrunden är 3012 3-sidig tipp, med 12 tons lastkapacitet. Foto: Maskinia

Genom de nya dumprarna från Bergmann, som finns i storlekar från 3-25 ton, kompletterar Maskinia sitt dumperutbud till de svenska kunderna.

– Vi är glada att nu har avtalat ett samarbete med Maskinia som ny generalagent i Sverige och kommer satsa tillsammans för att ta hand om våra kunder och växa med Bergmann i Sverige, säger Hans-Hermann Bergmann.

Bergmann har tillverkat dumprar i 55 år och det är maskiner med mycket hög kvalitet och prestanda. Dumprarna utlovas vara ledande i produktivitet och har flertalet smarta lösningar som exempelvis tippfunktioner, vändbar förarplats, och funktioner för säkerhet och miljö. Bergmann erbjuder kunderna en ledande totalekonomi avseende inköp, driftkostnader och andrahandsvärde. Företaget är ett familjeföretag och all tillverkning sker i Tyskland.

Maskinia tar nu över ansvaret för eftermarknaden, det vill säga service och reservdelar. Den första åtgärden blir att Maskinias tekniker tillsammans med Bergmann kommer besöka alla befintliga svenska kunder för att säkerställa maximal produktivitet och framtida kondition hos dumprarna.

Maskinia är sedan 1990 generalagent för Doosan, sedan har Case Construction Equipment och Atlas Copco tillkommit. Det nya samarbetet med Bergmann börjar gälla vid årsskiftet. De första maskinerna beräknas anlända Maskinias anläggningar i början på 2019 och den stora premiären är satt till Maskiniadagarna 2019 i Linköping i början av februari och kommer sedan att rulla vidare under tidig vår till Stockholm, Göteborg och Staffanstorp.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 03 december 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste