använd ej" /> Tar miljöfilter till Australien - Entreprenadaktuellt

Tar miljöfilter till Australien

Racoon Miljöfilter ser stort potential för miljöfilter på den australieniska gruvmarknaden och kommer inom kort att köra igång de första testerna tillsammans med ett gruvbolag i landet. 

 

I oktober besökte Racoon miljöfilter en australiensisk gruvmässa och presenterade sina produkter.


– Vi åkte till Australien i mitten av oktober för att ha möten med potentiella kunder och se hur våra produkter skulle tas emot av marknaden. Det visade sig finnas ett stort intresse och vi håller just nu kontakten med bland annat en intressent som ska köra igång med tester av våra produkter inom kort. De håller på att sammanställa mätresultat som vi behöver ha för att tillverka rätt produkter åt dem, berättar företagets vd Kristoffer Sydlén. 

Kristoffer Sydlén, vd på Racoon Miljöfilter AB, ser stort potential i Australien. Foto:racoon

Vad som blir nästa steg är ännu inte helt utstakat, men att etablera samarbeten med aktörer i landet är en potentiell väg att gå tror Kristoffer. 

– Först och främst ska vi genomföra testperioden och efter det bestämma hur vi går vidare. Men Australien ligger ju på andra sidan jorden så ett lokalt samarbete vore inte helt otänkbart, säger han. 

Efter Australien har Racoon siktet inställt på att expandera på ytterligare håll i världen. 

– Vi har fått intressenter från både Chile och Kanada så det är de nästa två länderna som vi tittar på. Huvudmarknaden idag är Norden, men vi levererar även en del runt om i Europa.

 

Entreprenadaktuellt
Tel: 019-760 94 20
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 11 december 2018

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste