”Vi vill utöka vårt entreprenörsnätverk”

Med ungefär 5 000 produkter från 200 leverantörer har Avloppscenter ett av de mest kompletta sortimenten för alla som arbetar med vatten och avlopp. Nu söker man samarbeten med fler avloppsentreprenörer för att kunna erbjuda kunderna en ännu bättre service. 

 

Anni Enqvist och Daniel Larsson, Avloppscenter AB, vill samarbeta med fler avloppsentreprenörer. I gengäld kan entreprenörerna få tillgång till ett av Sveriges bredaste utbud för vatten och avlopp. Foto:ann-louise larsson


När Anders Welén började sälja den biologiska toaletten Aquatron för tio år sedan upptäckte han snart hur dålig kunskap det fanns hos leverantörerna på marknaden och hur många olika produkter som erbjöds. Därför bestämde han sig ganska snart för att bli en helhetsleverantör med stor kunskap om olika produkter. Målet var att kunna erbjuda kunden den bästa lösningen oavsett markförhållanden, önskemål etcetera. Så småningom var webb-butiken avloppscenter.se igång och ganska snart hade man byggt upp ett brett sortiment med produkter från 200 olika leverantörer.  

– Vi levererar över hela Sverige och säljer både till slutkund, entreprenörer och grossister, förklarar Anni Enqvist, som jobbat tillsammans med sin man i företaget i sju år. 

Trots att avloppscenter.se i grund och botten är en webbutik är det fortfarande många som ringer eller mailar innan de beställer. 

– Vi har en personlig kontakt med 98 procent av våra kunder, mycket på grund av att det är så komplexa produkter som vi jobbar med, säger Anni Edqvist. 

Nyligen startade även en internationell webbutik upp och några kunder har hittat hit, men man har ännu inte lagt någon kraft på att marknadsföra sig internationellt. 

– Vi har att göra i Sverige fortfarande innan vi är redo att ta nästa steg, men vi ser helt klart potential att växa internationellt, säger hon. 

Förutom försäljning erbjuder Avloppscenter även totalentreprenader med projektering och tillståndsansökningar samt utförande om kunden önskar, i ett dotterbolag - Avloppscenter installation. 

söker samarbete

– Vi söker nu efter fler entreprenörer som jobbar med avlopp över hela Sverige till vårt nätverk. Vi vill finnas så nära kunden som möjligt och att samarbeta med duktiga entreprenörer som kan åka ut till kunden och hjälpa oss med det vi behöver i vårt arbete är av största vikt. Därför får man gärna höra av sig till oss om man är avlopps­entreprenör och vill samarbeta med oss, säger Anni Enqvist. 

Brett sortiment

Daniel Larsson är en av de tekniska säljarna på Avloppscenter och en av dem som arbetar med miljötillstånd. Hans arbete handlar bland annat om att hjälpa kunden välja rätt avloppslösning och därefter utforma ansökan till kommunen. 

– Att vi har ett så brett sortiment är en stor fördel, då har vi möjlighet att välja den optimala lösningen till kunden utifrån deras förutsättning. Dessutom tycker många att det är skönt, både entreprenörer och fastighetsägare, att slippa kontakten med kommunen, säger han. 

Nyligen utsågs Avloppscenter till ”Superföretag” av tidningen Veckans affärer, en utmärkelse som bara ungefär fem procent av landets företag får. 

– Vi är väldigt glada över att få det här kvittot på att vi gör rätt. Här tittar man på helheten och det känns bra att de tycker att vi har fått med oss alla bitar på ett bra sätt, säger Anni Enqvist.

Planering och strukturering har varit viktigt för paret och för fyra år sedan gjort man ett stort struktureringsjobb där allt material finns i molnet för att de anställda ska kunna komma åt det varifrån de än arbetar. Att återinvestera vinsten i företaget har också varit en del av framgången, förklarar Anni. Mycket pengar har under de senaste åren lagts på att bygga upp lager och anställa mer personal. 

I dagsläget jobbar 13 personer på Avloppscenter, som har sitt säte i Västerås, men man tänker sig att bli betydligt fler i framtiden. 

– Tillgången på personal är vår största begränsning. Det är extremt svårt att hitta personal med den kompetens som vi söker och jag hoppas att vi i den närmaste framtiden ska kunna knyta till oss ett antal entreprenörer som kan jobba som på konsultbasis åt oss, inte bara med att gräva ner och installera utrustningen utan även hjälpa oss med miljöansökningar, säger Anni Enqvist. 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 21 december 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste