Rivningsgrävare med lång räckvidd

Volvo CE gör anspråk på att ha branschens mest mångsidiga flerfunktionella rivningsgrävare med sin nya EC750E HR, som kan nå hela 36 meter över marken. 

 

Volvo Construction Equipments rivningsgrävare EC750E HR, med exceptionellt hög räckvidd och en maximal tapphöjd på 36 meter, kan även enkelt konfigureras med förlängningar och bommar av olika längder till ett flerfunktionellt demonteringsverktyg som passar för en mängd arbetsuppgifter. Foto: Volvo CE


Volvo Construction Equipments rivningsgrävare EC750E HR med räckvidd och maximal tapphöjd på 36 meter kan även enkelt konfigureras med förlängningar och bommar av olika längder till ett flerfunktionellt demonteringsverktyg som passar för en mängd arbetsuppgifter, inklusive under mark och under vatten. Maskinen baseras på standardmodellen av EC750E, men har genomgått en ordentlig förändring får att anpassas till rivningsjobb där hög räckvidd krävs. 

Maskinen finns med två aggregat för hög räckvidd och ett grävaggregat med förlängning. Den längsta av de två aggregaten med hög räckvidd ger en maximal tapphöjd på 36 meter – medan den bär ett kraftfullt verktyg (på den höjden) på 3,6 ton. En andra konfiguration med hög räckvidd har en maximal tapphöjd på 26 meter – med ett större verktyg på maximalt 5 ton. Slutligen ger grävaggregatet med 4,4 meter förlängning en tapphöjd på 18 meter. Dessa komponenter kan sedan konfigureras ytterligare – rak-rak (för hög räckvidd), rak-böjd (för bättre tyngdpunkt och utökat säkert arbetsområde framåt) samt böjd-böjd – för arbete under mark.

Större undervagn

EC750E HR har en helt ny undervagn. Undervagnen är framtagen specifikt för rivningssegmentet och har en tyngd och bredd som överträffar till och med den större Volvo EC950E-modellens undervagn. Jämfört med EC750E som den baseras på, så är EC750E HR:s undervagn 0,5 meter längre och en meter bredare – och har en imponerande spårvidd på 4,3 meter. 

Med en ytterligare motvikt på fyra ton uppgår EC750E HR:s maskinvikt till 100 ton. 

I standardutrustningen på maskinen ingår en indikator för överbelastning i realtid. Laststatusen beräknas kontinuerligt av ett effektivt lastkontrollsystem, vinkelsensorer på bommen och trycksensorer på huvudcylindern. Informationen visas grafiskt på den överskådliga displayen i hytten, med visuella och ljudliga varningar till föraren när stabilitetsgränsen nås eller överstigs.

Både föraren och själva maskinen är väl skyddade i maskinen. Hytten har bra sikt och ett rammonterat rasskydd (FOG) samt sidokollisionsskydd (SIPS). Själva maskinen har en kraftig bukplåt och underplåt samt svängringsskydd. 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 27 december 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste