Ny mötesplats för byggbranschen i väst

I mars nästa år arrangeras den nya mötesplatsen Bygg Göteborg – en mötesplats som tar ett helhetsgrepp om bygg- och anläggningsbranschen.

Västsverige har saknat en mötesplats för byggbranschen som spänner över hela kedjan från management till anläggning. Det har mässarrangören Easyfairs kommit fram till i en egen undersökning.

Stefan Mazetti, projektledare på Easyfairs, håller i trådarna för den bygg- och anläggningsbranschens nya mötesplats på Åbymässan i april nästa år. Foto: Easyfairs

– Vi har frågat ett stort antal aktörer i branschen vad de skulle vilja ha och kommit fram till att det är det här konceptet som efterfrågas. Det märks inte minst på den respons som vi har fått hittills på den här mötesplatsen, säger Stefan Mazetti, projektledare på Easyfairs.

Bygg Göteborg äger rum den 21-22 mars nästa år på den nybyggda mässanläggningen Åbymässan vid Åby travbana i Göteborg, och riktar sig till allt från politiker och kommunala tjänstemän till bygg- och anläggningsarbetare och företagare.

Mässan är indelad i ett tiotal segment som bland innefattar samhällsbyggnation, återvinning, kompetens, skyddsutrustning samt maskiner och fordon.

­– Kring 150-200 utställare tror jag att vi kommer hamna på. Dessutom har vi samarbeten med flera branschorganisationer, däribland Maskinentreprenörerna, säger Stefan Mazetti.

Förutom att besöka utställare kan man även kombinera sitt mässbesök med att gå en halvdagsutbildning eller lyssna på debatter och workshops på mässans två scener. Utomhus kommer det även att finnas provkörning av transportbilar. Inomhus på maskinavdelningen kan man klämma och känna på diverse entreprenadmaskiner, utrustning och verktyg.

– Vi tänker oss att Bygg Göteborg ska bli en årligen återkommande mötesplats för västsverige. Vi börjar i mars nästa år och sedan får vi se vad som blir en lämplig tidpunkt för nästa mässa. Vi vill inte krocka med andra mässor och mötesplatser för branschen, säger Stefan Mazetti.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 27 december 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste