Wacker Neuson satsar i Kina

Den kinesiska marknaden är en av de mest prioriterade för Wacker Neuson just nu. I slutet av förra året öppnade den tyska tillverkaren en helt ny produktionsanläggning utanför Shanghai.

Wacker Neuson satsar på den kinesiska marknaden och öppnade i november förra året en ny produktionsanläggning utanför Shanghai. Här gör man förutom sitt eget varumärke även maskiner åt John Deere. Foto: Wacker Neuson

Den nya anläggningen är totalt 135 000 kvadratmeter stor och här finns både fabrik, forsknings- och utvecklingscenter, utbildningscentrum och administration.

– Vår närvaro i landet gör det möjligt för oss att möta marknadsbehoven effektivare än tidigare och det blir lättare att skräddarsy lösningar för den lokala marknaden, säger David Wei, chef för den kinesiska verksamheten, i ett pressmeddelande.

Förutom att tillverka maskiner under det egna varumärket har Wacker Neuson dessutom ingått ett avtal som innebär att man med start under första halvåret i år ska leverera mini- och kompaktgrävare i storlekar mellan 1,7 till 7,5 ton med varumärket John Deere på loggan, för marknaderna i Kina, Australien och Sydostasien.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 03 januari 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste