Scantruck utökar med amerikanska saxliftar

I dagsläget har Scantruck saxliftar från Manitou och PB Platforms. Nu väljer man att utöka med både elektriska och terränggående saxliftar från amerikanske GMG.   

Scantruck utökar med amerikanska saxliftar från GMG med en lyfthöjd på upp till 16 meter. Foto: GMG

GMG står för Global Machinery Group och företaget har i dag en i kalifornien och en i Holland, där har man också ett stort lager.

Utvidga programmet

– GMG producerar saxliftar i några storlekar som Manitou inte har. Därmed kompletterar amerikanerna på ett fint sätt vårt huvudmärke med liftar som generellt är lite bredare och med lite andra lyfthöjder. Det ger oss på Scantruck möjlighet för att utvidga vårt program med åtta elektriska saxliftar, tre terränggående modeller och dessutom en liten lift utan motor som flyttas manuellt, säger Per Lindenborg, produktchef hos Scantruck i ett pressmeddelande.  

Med den nya agenturen breddar man sitt utbud.

Stor plattform

– Med både Manitou, GMG och PB Platforms täcker Scantruck segmentet av saxliftar helt från 5 till 27,25 meters arbetshöjd. Den lilla GMG:n utan motor har en arbetsplattform på knappt en kvadratmeter. Den största PB Platform-liften har en plattform på nästan 20 kvadrameter, säger Per.

GMG:s terränggående maskin har arbetshöjder på 10–16 meter medan de eldrivna saxliftarna har arbetshöjder från 6 till 16 meter.  

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 08 januari 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste