Svevia växer inom ballast i Skåne

Svevia expanderar sin ballastverksamhet i Skåne och förvärvar AB Bröderna Hall. Köpet omfattar täkter i Skåne samt en transportverksamhet. 

Svevia växer inom ballast i Skåne genom förvärvet av AB Bröderna Hall. Foto: Svevia

– Vi är mycket nöjda med förvärvet av AB Bröderna Hall. Att etablera oss i Skåne har länge stått på vår önskelista och ligger således helt i linje med såväl division Beläggnings strategi som i den övergripande för Svevia. Marknadsutsikterna för ballast i södra Sverige och specifikt Skåne är mycket goda, speciellt då det gäller bergmaterial. På sikt kommer detta att skapa goda förutsättningar för oss att skapa konkurrenskraft och lyckas på den Skånska marknaden, säger Tomas Johansson, chef division beläggning på Svevia, i ett pressmeddelande.

AB Bröderna Hall har 33 anställda vilka samtliga kommer att fortsätta att arbeta i verksamheten.

– I vår satsning på den skånska marknaden ligger även att etablera ett eget asfaltverk. I och med detta och förvärvet har vi kontroll över hela Svevias värdekedja då vi kan förse verket med eget material. Det nya asfaltverket kommer att placeras i Hurva, utanför Malmö, med planen att tas i drift till beläggningssäsongen 2019, säger Tomas Johansson.

Entreprenadaktuellt
Tel: 019-760 94 20
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 09 januari 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste