Kramps affärskoncept nu även hos Söderberg och Haak

I slutet av 2018 lanserade företaget Kramp sitt så kallade ”shop in shop” koncept med en egen kramp-affär i en befintlig affär hos maskinhandlare. Efter Staffare AB i Skellefteå står nu Söderberg och Haak i Kvänum näst på tur med att ta in konceptet i sin butik.

Kramps sho-in-shop koncept kommer nu även till södra Sverige när en butik invigs hos Söderberg och Haak i Kvänum de 7 februari 2019. Foto: Kramp 

Den 70 kvadratmeter stora shop-in-shop butiken innehåller i startskedet 1 800 produkter från Kramp samt flertalet originaldelar från bland andra Deutz-Fahr och Amazone. Tillsammans med Söderberg och Haak inviger man nu landets andra shop-in-shop butik i Kvänum den sjunde februari med målet att främja butiksdriften, och på så vis både öka försäljningen till befintliga kunder samt att locka nya kundgrupper.

Locka nya kunder

Man tror också att konceptet kan locka nya kunder, till exempel villaägare som behöver handverktyg eller mer klassiska järnhandlarprodukter som bult och mutter, eller hobbyodlaren som behöver en enkel bevattning för sitt grönsaksland eller hästägaren som behöver stängselprodukter.

– Vi är väldigt glada att Söderberg & Haak valt att utveckla sitt samarbete med Kramp genom en gemensam investering i vårt shop-in-shop koncept. Söderberg & Haak är ett företag med en intressant historia och ett företag som valt att både utveckla sina arbetssätt och verktyg att serva sina kunder på ett bra sätt. Detta skall ske utan att ge avkall på deras identitet och sitt renommé som ett kundfokuserat företag med stort know-how. Kramps produktbredd är marknadsledande och vår logistiklösning har anpassats för hela landet och för olika typer av behov och verksamheter inom lantbruk. Därför tror vi att lösningen passar bra i butiker med stora behov av produktvariation och höga krav på tillgänglighet. Jag är övertygad om att vi kommer se goda resultat och god kundservice i butiken i Kvänum och följande Söderberg & Haak-butiker, säger Anders Carlson, VD på Kramp AB i ett pressmeddelande.

Handla i webbutik

Enligt Kramp kommer man hos Söderberg & Haak i Kvänum att erbjuda kunderna ett stort urval av saker som verktyg, arbetskläder, djurartiklar, trädgårdsredskap, jordbruksdelar, belysning, elartiklar och mycket annat för jord- och skogsbruk, djurskötsel och entreprenad. Kunderna kommer dessutom ha möjligheten att via butiken handla bland 500 000 produkter i Kramps webbutik där en beställd vara kan hämtas redan dagen efter i den fysiska butiken.

– Vi tycker det känns roligt och spännande att fördjupa samarbetet med Kramp. Genom ett större sortiment, med flera olika inriktningar såsom djurhållning, verktyg och arbetskläder, hoppas vi att både våra befintliga och nya kunder ser Söderberg & Haak Kvänum som sin naturliga affärspartner, säger Johan Bawelin, platschef på Söderberg & Haak i Kvänum.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 09 januari 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste