Schäffer satsar på kundanpassning

Med sin nya teleskophjullastare 8620T ersätter Shäffer nu den tidigare 8610T. Maskinen finns med ett stort urval av utrustning, däribland två motoralternativ, olika hastigheter och lyfthöjder. På så vis kan man kundanpassa maskinerna utifrån tänkta arbetsuppgifter.

Schäffers nya teleskophjullastare 8620T erbjuder en rad funktioner som två motoralternativ, två olika körhastigheter och vändbar kylarfläkt. med en lyfthöjd på 5,2 meter och en lyftkapacitet på 4 200 kilo är den redo för de flesta jobb inom lantbruk och entreprenad. Foto: Schäffer 

Den nya Schäffer 8620T är enligt tillverkaren en lastmaskin med stort fokus på komfort, stabilitet och effektivitet. Med en arbetsvikt på sju respektive åtta ton och en lyftkapacitet på 4200 kilo klarar den av de flesta arbetsuppgifter inom både bygg, industri, entreprenad och lantbruk.

Vändbar fläkt

Lyfthöjden på 5,2 meter vid redskapsvändpunkten är högre än hos de flesta traditionella hjullastarna. I maskinens standardutrustning ingår bland annat en hydrauliskt driven, vändbar fläkt som Optionally, it can also be operated in reverse mode at the push of a button.aktiveras via en knapptryckning och rengör kylaren under drift. Denna funktion är enligt Shäffer fördelaktig under alla arbetsförhållanden, men särskilt vid arbete där det uppstår mycket damm.

Maskinens två motoralternativ utgörs av Deutz-motorer på 122 alternativt 136 hästkrafter som båda uppfyller utsläppskraven enligt steg IV utan dieselpartikelfilter. Enligt Shäffer är det en stor fördel både vad gäller underhåll och driftskostnader. Körhastigheten är 20 kilometer i timmen som standard, men det finns också möjlighet till 40 kilometer i timmen som tillval.

Nytt driftskoncept

8620T har ett helt nytt driftskoncept med ett HTF (High  Traction Force)- system för automatisk upp och nedväxling tillsammans med Schäffer Power Transmission (SPT). HTF systemet växlar automatiskt upp och ner utifrån belastning vilket enligt tillverkaren gör det möjligt för lastaren att leverera högsta tryckkraft även i hög växel.

I praktiken innebär det till exempel att man inte längre behöver växla ner manuellt när man kör i motlut, eller kör mot en sand eller grushög vid lastning. Styrsystemet SPT ger maskinen ökad smidighet och effektivitet tillsammans med funktioner som farthållare. För extra effektivitet finns även ett ECO-läge som levereras i maskinerna som är byggda för 40 kilometer i timmen. Detta system reducerar motorvarvtalet automatiskt när den maximala körhastigheten uppnåtts, på så vis minskar enligt Schäffer både bränsleförbrukning och ljudnivå.

Ökad komfort

Ytterligare en nyhet på 8620T är den så kallade SCV-plus-hytten, där SCVstår för silence, comfort och view.

Stora vind- och sidorutor och ett nytt luftflödeskoncept tillsammans med justerbara sidofönster ska ge föraren en god runtomsikt, gott om friskluft och en ökad The new SCV -Plus cab gives the driver a completely new sense of ergonomics and comfort.känsla av ergonomi och komfort. The loader is optionally available with a low cab, with a total height of 2.67 Lastaren kan också levereras med en lägre hytt, med en total höjd av 2,67m instead of the standard 2.77 meter istället för standardhöjden på 2,77 m. meter.

Generalagent för Shäffers lastmaskiner i norden är Helms TMT-Centre A/S. 

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 01 februari 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste