Smartare och snålare Ranger

Ford Ranger är Europas mest sålda pickup. Till 2019 kommer en ny version med lägre bränsleförbrukning tack vare EcoBlue motor med SCR teknik samt nyheter inom förarassistans och trådlös uppkoppling.

Den nya versionen av Ford Ranger är utrustad med företagets EcoBlu-dieselmotor med SCR teknologi för lägre bränsleförbrukning och miljöpåverkan. trots det har den en effekt på 213 hästkrafter och ett vridmoment på 500 Nm. Foto: Ford 

Trots politiska beslut som missgynnar bilar som just dieseldrivna pickuper så är denna typen av fordon allt jämnt mycket populär bland landets entreprenörer och lantbrukare.

I slutet av januari presenterade Ford en ny version av sin pickupmodell Ranger som är Europas mest sålda pickup. Den nya Ranger ska enligt tillverkaren vara både bränslesnålare och ge en ökad förarkomfort, bland annat genom smarta förarassistanssystem och Fords innovativa EcoBlue-dieselmotor.

Svårslagen kombination

Tvålitersmotorn genererar 213 hästkrafter och 500 Newtonmeters vridmoment. Den arbetar med så kallad SCR teknologi för avgasrening och erbjuds ihop med en 10 stegs automatlåda.

Den yttre designen har uppdaterats och invändigt finns nu möjligheten att välja interiörfärgen "Ebony Black". Foto: Ford 

– Nya Ford Ranger förser kunder med en svårslagen kombination av kraft, bränsleeffektivitet och smarta förarassistansteknologier. Bilen har försetts med vår förfinade tvåliters EcoBlue-motor, och i en värld där uppkoppling blir allt viktigare kan vårt modem FordPass Connect ge kunder nya möjligheter i samband med såväl jobb som nöje, säger Roelant de Waard, marknads- och försäljningschef på Ford Europa i ett pressmeddelande.

Mobil Wifi-surfpunkt

Genom Fordpass Connect blir bilen till en mobil Wifi-surfpunkt där upp till tio enheter kan koppla upp sig samtidigt. Fords kommunikations- och underhållningssytem, Ford SYNC 3, som manövreras antingen via röststyrning eller den integrerade 8-tums skärmen finns också som tillval. När det gäller förarassistans så finns bland annat möjlighet till aktiv inbromsning med fotgängaravkänning och en intelligent hastighetsbegränsare för ökad säkerhet.

Även utseendet på nya Ford Ranger har uppdaterats med en nydesignad grill och stötfångare samt detaljer som backspeglar och dörrhandtag med titaniumytskikt.

Första leverans

I Sverige öppnas orderböckerna för bilen i februari, då även priset kommer fastställas. Produktionen startar i mars och första leverans för Sverige sker i juni-juli. Mer information om nya Ford Ranger finns på Fords hemsida.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 01 februari 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste