Aebi Schmidt tar över sopmaskinstillverkning från Nilfisk

Aebi Schmidt kommer att ta över tillverkning och försäljning av de två sopmaskinsmodellerna City Ranger 3500 och Cityranger 3570 från Nilfisk.

- Med City Ranger fyller vi en lucka i vårt sortiment och kan erbjuda våra kunder ett komplett utbud av sopmaskinstorlekar, förklarar Peter Spuhler, styrelseordförande i Aebi Schmidt Holding, i ett pressmeddelande.

Den 31 mars i år tar Aebi Schmidt över försäljning och service för maskinerna och under tredje kvartalet i år kommer produktionen av maskiner att flyttas över till Aebi Schmidts fabrik i St Blasien i Tyskland.

Förutom att City Ranger kommer att produceras i Tyskland kommer Aebi Schmidt också att vidareutveckla och marknadsföra City Rangern under varumärket Schmidt.

-  Detta förvärv är ett viktigt tillägg till vår produktportfölj och innebär en betydande ökning av vår produktion i Tyskland, säger Barend Fruithof, vd för Aebi Schmidt Holding.

Jakob Kjærgaard, som är Senior Vice President och chef för Outdoor Division på Nilfisk Group, är övertygad om att ägarbytet för de båda sopmaskinmodellerna ligger i kundernas intresse.

- Aebi Schmidt har en bred branscherfarenhet som kombineras med ett globalt nätverk. Kunderna får en pålitlig och kompetent partner, samtidigt som vi kan fokusera på vår centrala verksamhet, säger han i pressmeddelandet.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 05 februari 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste