Finsk tillverkare av BDT-renare satsar i Sverige

Den finska tillverkaren av produkter för BDT-system Vestelli har funnits på marknaden sedan 2010 i Finland. Nu satsar man på att etablera sig på allvar i Sverige. 

 

Finska Vestelli tillverkar BDT-renare. Nu satsar man på att etablera sig på den svenska marknaden. 
Bild: Vestelli

Vestelli arbetar uteslutande med produkter inom BDT och erbjuder en finsktillverkad produkt som är gjord för att klara det nordiska klimatet. 

– Vi är den aktör som har funnits längst på marknaden när det gäller ”rening på burk”. Vi tillverkar biorenare i betong och den är självförankringsbar. För kunden är det ett väldigt enkelt system att hantera. Ser man bara till att luftpumpen fungerar och tömmer slam en gång om året har man ett välfungerade system, säger Stefan Wasström, landsansvarig på Vestelli  och den som leder etableringen i Sverige. 

Utmaning i sverige

– Det är alltid en utmaning att komma in på en ny marknad, men vi ser fram emot att börja jobba med Sverige. Vi är redan nu godkända av ett par kommuner och har all dokumentation som krävs för att kommunerna ska godkänna våra produkter, fortsätter han. 

Produkterna säljs via grossister och återförsäljare i Sverige. 

Återförsäljare klara

– Vi har redan nu klart med några återförsäljare, bland andra Aqua-Line Pipe Systems AB i Stenungsund, Mark & VA-depån i Lindesberg, Markgrossen i Sverige AB och Avloppshjälpen. Tanken är att vi ska etablera ett seriöst återförsäljarnätverk över hela landet, säger Stefan Wasström. 

För den som är nyfiken på Vestellis produkter finns möjlighet att besöka Vestellis monter på MaskinExpo i maj samt på Entreprenad Live i Skåne under hösten.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 05 mars 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste