BAUMA 2019: Terex visar uppdaterad dumper

Terex kommer att visa en uppdaterad modell av den ramstyrda ­dumpern TA300 på årets Bauma. 

 

Terex visar en uppdaterad version av modellen TA300 på årets Bauma. Med en ny transmission har den blivit bränslesnålare och mer effektiv än sin föregångare. Foto: Terex


Den ramstyrda dumpern är numera den enda produkten som Terex producerar och lägger allt fokus på. Lagom till årets Bauma kan man presentera en ny uppdaterad modell av TA 300 som har fått klara förbättringar både vad det gäller bränsleeffektivitetet, produktivitet och komfort. 

– Vi ser Bauma 2019 som det perfekta till­fället att visa upp dumpern för den internationella publiken, säger Paul Douglas, Managing Director på Terex Trucks, i ett pressmeddelande. 

– Vi passar även på att visa upp TA400 för mässpubliken. Det är den största ramstyrda dumpern som vi producerar. Den har en maxlast på 10 ton mer än TA300, fortsätter han. 

Tillbaka till TA300, den uppges vara fem procent bränsle­snålare än tidigare med den nya transmission som man utrustat den med. Transmissionsoljan har en förlängd livslängd och behöver nu inte bytas förrän efter 4 000 timmar. Maxhastigheten har ökat till 55 kilometer i timmen, vilket ger kortare cykeltider och lägre kostnader per ton. TA300 har gått på test i två år innan den nu är redo att släppas på marknaden.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 07 mars 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste