BAUMA 2019: Ny jätte från Komatsu

På förra Bauma hade Komatsu mässans största maskin. Om det blir så även i år låter vi vara osagt, men att det kommer stora nyheter råder inga tvivel om – bland annat har man med sig den nya 115-tons ­maskinen PC1250-11. 

 


Den har en arbetsvikt på 115,9 – 118,3 ton beroende på utrustning och drivs av en 775 hästkrafters motor, som är förberedd för att klara steg V i den senaste emissionsregleringen tack vare två dieselpartikelfilter. 

– Komatsu sätter en ny industristandard med PC1250-11, säger Jo Monsieur, produktchef på Komatsu Europe. 

– Den kombinerar inte bara bra prestanda och utmärkt komfort, utan garanterar också att arbetet kan utföras på ett säkert sätt, tack vare ett imponerande utbud av standardsäkerhetsfunktioner, fortsätter han. 

När det gäller säker­heten kan nämnas att man ökat slagmotståndet på hytten och även förbättrat ljudabsorbering. För att föraren tryggt ska kunna kliva in i maskinen har man monterat en 45 graders utdragbar trappa upp till hytten. En standard ”auto-lås” -funktion avbryter automatiskt alla hydrauliska funktioner om trappan inte är helt indragen när maskinen körs. Det neutrala detektionssystemet aktiverar också detta hydrauliska ”auto-lås” om arbetsutrustningsreglaget inte är i neutralt läge när den hydrauliska låsspaken släpps. 

För bättre säkerhet är KomVision standard; fyra nätverksbaserade högupplösta kameror som skapar en realtids fågelperspektiv på maskinskärmen för att eliminera de blinda fläckarna på baksidan och sidorna av maskinen.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 07 mars 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste