Här öppnar världens största intelligenta tornkransfabrik

Nyligen hölls invigningsceremoni på världens största tornkransfabrik. Fabriken tillhör Zoomlion och är belägen i Changde i Kina. 

 

Nyligen invigdes Zoomlions nya tornkransfabrik i Kina. Den har tagit mer än tre år att bygga och 115 miljoner dollar har investerats i projektet. Foto:zoomlion


Den nya fabriken markerar en viktig milstolpe för Zoomlion inom ”intelligent tillverkning”. Fabriken har tagit tre år att bygga och den kinesiska tillverkaren har investerat över 115 miljoner dollar i projektet. 

Världsledande teknik

Med 12 automatiska produktionslinjer, över 10 000 sensorer, 100 industrirobotar, 35 obemannade bearbetningscentraler, beskrivs fabriken som den mest avancerade, effektiva och miljövänliga intelligenta tornkransfabriken i världen. Den kommer att göra det möjligt för Zoomlion att nå en ny fas inom tillverkningen genom att integrera talang, kapital, teknik och information från både uppströms och nedströms längs industrikedjan.

– Vi är väldigt exalterade över att börja producera på vår nya avancerade intelligenta fabrik, säger Zhan Chunxin, ordförande och koncernchef för Zoomlion, i ett pressmeddelande.

– Genom att utnyttja vår världsledande teknik, tillsammans med de resurser och support som finns tillgängliga för oss i Changde-regionen, kommer vi att vara den obestridda världsledande maskinindustrin och sträva efter att utveckla ännu bättre kvalitet, mer intelligenta produkter, fortsätter han. 

Den nya fabriken markerar en viktig milstolpe inom ”intelligent tillverkning”.

Nya kranar

Zoomlion har nyligen presenterat tre helt nya intelligenta kranprodukter i fjärde generationen: T6515, T6520 och T7525. 

Varje modell stöder fjärransluten arbetsöverföring, mobilapp-hantering, ett fjärrlarm samt förbättrad effektivitet och noggrannhet.

Zoomlions tornkranverksamhet uppnådde totalt 739,7 miljoner US-dollar totalt år 2018 och fabriken kommer att möjliggöra för Zoomlion att nå sitt mål om 1,48 miljarder US-dollar i år.
 

Zoomlion strävar efter att fortsätta utveckla smarta produkter med hög kvalitet.

 

12 automatiska produktionslinjer och 100 robotor tar Zoomlion till nästa steg i produktionsutveckling.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 08 mars 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste