Volvo CE köper CeDe Group

Volvo CE tillkännagav i fredags att man förvärvat CeDe Group. Målet är att Volvo ska kunna tillföra mer resurser som gör att CeDe Group kan bli ledande i Europa inom sitt specialområde. 

Volvo CE har förvärvat CeDe Group, som under närmare 20 år gjort sig kända som en duktig anpassare av maskiner för specialapplikationer. 

CeDe Group har sin bas i Malmö, grundat år 2000 och kan spåra sina rötter tillbaka till Volvos ursprungliga grävmaskinsverksamhet Åkerman. CeDe Group har gjort sig kända i Skandinavien som en småskalig anpassare av anläggnings- och gruvmaskiner för specialapplikationer. De arbetar med flera ledande varumärken, bland andra Volvo CE med återförsäljare, och anpassningarna omfattar att utveckla nya påbyggnader för dumprar (bränsle, vatten, sophantering och likande), rälskonverteringar av grävmaskiner på hjul samt konverteringar för gruvapplikationer med mera. 

Visionen är att CeDe under Volvo CE:s ägarskap ska fortsätta att vara en agil, innovativ, fristående verksamhet. Volvo CE kommer att tillgängliggöra avsevärd kompetens för företaget och tillföra ytterligare resurser så att verksamheten kan utöka sitt marknadsområde och sin kundbas och bli europeisk ledare på sitt specialområde. En starkare partner stödjer också Volvo CE:s mål att expandera sitt produkterbjudande till nya segment och applikationer, samt att de får en partner som kan leverera prototyper och produktionsserier i små volymer. Företaget fortsätter att erbjuda och utöka sina ingenjörstjänster till andra kunder än Volvo CE.

- Det här förvärvet är logiskt på flera strategiska nivåer, kommenterar Volvo CE:s vd Melker Jernberg.

- CeDe har redan bevisat att de har en stor och djupgående ingenjörskompetens för att anpassa våra maskiner för specialapplikationer. En närmare relation gör att Volvo CE kan utöka vårt produkterbjudande samtidigt som vi förbättrar CeDe:s möjligheter att expandera till nya marknader och segment, både med Volvo CE och med deras andra OEM-kunder.

Krister Johnsson, vd för CeDe Group, håller med och säger:

- Vi är oerhört glada att vi blir en del av Volvo CE-familjen. Med vår långa och goda relation med Volvo CE och djupa förståelse av deras produkter ser vi fram emot möjligheterna att utveckla våra tjänster och utvidga vår räckvidd till nya marknader.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 04 mars 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste