Engcon får kvalitetsutmärkelse för sitt företagande

Engcon var ett av totalt 12 bolag i Sverige som igår fick ta emot utmärkelsen "Best Managed Companies". Utmärkelsen delas ut till privata företag utifrån kriterier som bedömer strategiskt fokus, operationell struktur, företagskultur och ekonomisk utveckling.
– Jag känner en oerhörd stolthet, säger Krister Blomgren, vd på Engcon Group.

Engcon var ett av totalt 12 företag i Sverige som igår fick ta emot utmärkelsen "Best Managed Companies". Foto: Deilotte

 

– Det är väldigt kul att få motta utmärkelsen, det är ett tecken på att vi gör något rätt. Jag känner en oerhörd stolthet över att få utmärkelsen och den är viktig för att visa hur stabilt företaget är och vilken seriös aktör vi är på marknaden. Men bara för att vi har fått priset betyder inte det att vi stannar här, snarare tvärtom. Det här tyder på att vi är på rätt väg och den här utmärkelsen sporrar oss än mer att fortsätta och bli ett ännu bättre företag, säger Krister Blomgren, vd på Engcon Group.

Best Managed Companies är en kvalitetsutmärkelse som delas ut till privata företag utifrån kriterier som bedömer strategiskt fokus, operationell struktur, företagskultur och ekonomisk utveckling. Programmet grundades av Deloitte i Kanada 1993 och har sedan dess etablerats i över 20 länder runt om i världen. Sweden’s Best Managed Companies lanserades 2018 av Deloitte i samarbete med Nasdaq och i år delas utmärkelsen ut för första gången i Sverige. Syftet är att lyfta fram välskötta privata svenska bolag som utgör en viktig del av svenskt näringsliv.

– Vi är stolta över att få uppmärksamma de här tolv svenska företagen. De är alla enormt framgångsrika bolag med tydlig strategisk agenda och välfungerande processer, säger Therese Kjellberg, partner på Deloitte och ansvarig för Sweden’s Best Managed Companies.

– Under ansökningsprocessen samlas ledningsgruppen för ett så kallat lab där coacher från Deloitte guidar dem genom programmets ramverk. Här tittar vi på bolaget ur många aspekter, från mjuka värden som till exempel kulturfrågor och hållbarhet, till strukturella frågor som att mål och processer för den operationella verksamheten finns på plats. Bara att ansöka till Sweden’s Best Managed Companies kan därför ge insikter som stärker företaget, säger Therese Kjellberg.

Förutom Engcon fick även Axel Christiernsson, Bisnode, EasyPark, Ellos, Hemfrid, Ox2 Group, Piab, Profoto Holding, Pågen, Roxtec och Sigma Technology Group ta emot utmärkelsen, som delades ut igår på Fotografiska i Stockholm. 

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 15 mars 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste