Kvdpro lanserar valbar dokumentationstjänst

Från och med idag kan den som säljer ett objekt genom Kvdpro välja om man vill att maskinen ska testas eller bara dokumenteras.
– Vi tror att dokumentation framförallt kommer tilltala de mindre företagen som själva har väldigt bra kunskaper om sina maskiner, säger Per Blomberg, vd på Kvdpro.

Kvdpro lanserar nu möjligheten för säljare till dokumentation som ett alternativ till test inför en försöljning. Bild:kvd

Tidigare har alla maskiner som sålts via kvdpro testats av företaget innan det läggs ut till försäljning. Nu införs ett enklare alternativ som man valt att kalla dokumentation, där säljaren medverkar i högre utsträckning och beskriver skicket på sitt objekt.

Per Blomberg, vd, på Kvdpro. Foto: Kvdpro

– Fortfarande åker vi ut till kunden och det är vår personal som gör dokumentationen enligt den mall vi har, men säljaren är med under dokumentationsprocessen och berättar om maskinen. Detta kompletteras med ett stort bildmaterial och många gånger även filmer på objektet, förklarar Per Blomberg.

– Företag måste arbeta agilt och ständigt vara öppna för förändring. Vi gör denna förnyelse för att möta våra kunders önskemål och krav på oss. Senaste tiden har vi sett en ökad efterfrågan på ”lighttest”. Det vill säga, ett test med färre moment som gör att fordonet snabbare kommer ut till försäljning. Efterfrågan är störst hos våra mindre företagskunder som önskar en snabbare process, de ser detta som ett enklare förfarande. Därför känns det roligt att nu få lansera vår nya tjänst, säger Per Blomberg.

Kvdpro har tagit fram digitala testmallar både för test och dokumentation som alltid följs. Säljaren av fordonet informeras även om skillnaderna dem emellan och i vissa fall rekommenderar Kvdpro något av valen.  

– Fördelarna för kunden med dokumentation blir en snabbare process, ej debiterad direktauktionsavgift (när fordonet står kvar ute hos säljaren) och en något lägre prislista, säger Per Blomberg.

Om fordonet är dokumenterat eller testat kommer tydligt att framgå på företagets webbplats kvdpro.com. Kvdpro har tagit fram två olika symboler – en för dokumentation och en för test. Det kommer också finnas beskrivande informationstexter på företagets webbplats som beskriver test och dokumentation mer ingående.

–  Kvdpro-testet är fortfarande en stor del av grunden i företagets verksamhet och kommer fortsätta att vara det självklara valet för majoriteten av bolagets stora kunder med stort årligt avyttringsbehov, säger Per Blomberg.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 02 april 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste