BAUMA: Världspremiär för ny bandtraktor

Liebherr har världspremiär på Bauma för den nya bandtraktorn PR736 G8 på 25,5 ton. Kännetecknande är bland annat förbättrad förarkomfort och utmärkt prestanda.

PR 736 G8 är en ny 25 tons bandtraktor från Liebherr som har världspremiär på Bauma.

Maskinen drivs av en nyutvecklad Liebherr dieselmotor i EVO-serien på 160 kilowatt. Den uppfyller kraven enligt steg V och avgaserna renas genom enn kombination mellan DOC, dieseloxideringskatalysator och SCR med partikelfilter. Maskinen väger 25,5 ton och har kapacitet att schakta 4,1 till 5,56 m³. Nya utvecklingar i förarhytten är bland annat förbättrad komfort och säkerhet.

Förarhytten erbjuder många nya funktioner för att göra arbetet ännu mer ergonomiskt och produktivt: För första gången används ett grepphandtag med integrerad joystick för rivaren. Detta garanterar ett stabilt arbete vid körning i ojämn terräng.

Klimatanläggningen håller en jämn temperatur i hytten även vid svåra väderförhållanden. Den nya instigningsbelysningen med fördröjningsfunktion som kan aktiveras från utsidan ger extra säkerhet vid skymning.

Maskinen är utrustad med Liebherr OAS Operator Assistance Systems, som kan ge föraren assistans på tre nivå, från att stabilisera bladet till att även placera bladet i rätt position och kan även användas i 3D till att skapa avancerade terrängmodeller. Två oberoende, permanent monterade integrerade sensorkretsar (gyroskopiska och tröghetssensorer) möjliggör alltid höga graderingshastigheter och perfekt resultat  hela tiden.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 08 april 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste