BAUMA: Maskin-Mekano letar europeiska återförsäljare

Jönköpingsbaserade Maskin-Mekano deltog i år för första gången på Bauma och lanserade ett Europa-anpassat sorteringsverk som man hoppas nå ut på marknader utanför Sverige med.

Hanna Smedenman, Maskin-Mekano, är nöjd med deltagandet på Bauma och hoppas på att hitta återförsäljare till den Europa-satsning som företaget nu gör. Foto: Ann-Louise LArsson

– Vi känner oss redo att jobba hårdare med den europeiska marknaden och Bauma är ett bra sätt att visa upp oss och förhoppningsvis knyta kontakter som kan bli framtida återförsäljare, berättar Hanna Smedenman, Maskin-Mekano.

Med sig till Bauma hade man det nya sorteringsverket ECO3, som är en utveckling av Lv302T3, som lanserades för nio år sedan och är byggt på lastväxlarram.

– Det som vi främst har gjort är att anpassa maskinen för europeiska transportbestämmelser, vilket innebär att den har blivit ännu kompaktare, säger Hanna Smedenman.

ECO3 är uppbyggd på lastväxlarram för att ge lägsta möjliga flyttkostnad. Den har en robust vibrationsmatare som gör att den kan användas till i princip alla typer av sortering. Sikten har 12 millimeters slag och sorterar även fuktiga material med stor effektivitet. Dieselelektrisk drift innebär låga utsläpp och bullernivåer.

– Vi sticker ut lite på marknaden jämfört med våra konkurrenter här på mässan och det har varit väldigt positivt. Vi har fått väldigt bra kontakt med både slutkunder och potentiella återförsäljare, det känns lovande, säger Hanna Smedenman.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 12 april 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste