Multidocker flyttar hem produktion till Sverige

Multidocker flyttar hem delar av sin produktion till Sverige. Det är tillverkarens minst modell, CH600, som kommer att börja produceras i Norrköping i maj i år. Modellen har tidigare tillverkats i Holland. 

 

Multidockers minsta modell CH600 kommer att produceras i Norrköping istället för Holland från och med maj i år. Foto: Multidocker


– Vi ser flera fördelar med att ha produktionen av CH600 i Norrköping, säger Percy Österström, vd i MultiDocker. 

– Dels är det en maskin som vi kan producera mer standardiserat, vilket gör att vi kan förbättra vidareutvecklingen av vår produktionsmodell. Genom att ha innovation och produktion på samma plats kan vi även arbeta effektivare med utvecklingen av vårt produktkoncept, till exempel fortsatt digitalisering av våra maskiner. Att vi med detta även främjar vårt lokala näringsliv ser vi självklart som ett stort plus. MultiDocker står för innovation, förändring och förbättring, något som passar bra med den svenska kulturen och kompetensen som finns här, fortsätter Percy.

CH600 genererade snabbt order på över 20 maskiner då den lanserades för drygt ett år sedan och den första maskinen levererades till kund under slutet av 2018. För tillfället monteras modellen tillsammans med några av Multi­Dockers övriga maskiner på en anläggning i Holland. MultiDocker planerar att tillsvidare fortsätta montera och producera i Sverige och Holland.

Hög kapacitet, precis och snabb manövreringsförmåga, och en räckvidd på 18 meter gör CH600 till en effektiv lasthanterare i sitt segment. I och med CH600 erbjuder MultiDocker en bredare och mer heltäckande produktportfölj.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 25 april 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste