Amas tar sikte på nya siktskopor

Amas Svenska AB har förvärvat agenturen för Rotastar siktskopor i Sverige och kommer på MaskinExpo att lansera de nya skoporna på den svenska marknaden.

Amas Svenska AB har förvärvat agenturen för siktskopor från Rotastar och premiärvisar dessa för den svenska marknaden på MaskinExpo. 

– Siktning av massor har alltid varit komplicerat, du ska ha ett verktyg som kan hantera en mängd olika material med alla dess olika egenskaper. För det första vill du få ut ett bra material, för det andra måste det gå snabbt och för det tredje ska det vara enkelt för operatören, då får du en bra ekonomi i det. Rotastar siktskopa fixar allt detta tack vare sin unika konstruktion, säger Ulf Dolfei, vd på Amas Svenska AB.

Ulf Dolfei, vd Amas Svenska AB.

– När man har arbetat i samma bransch i över 30 år vet man genast om en produkt är bra eller i detta fall - riktigt bra, tillägger han.

Det unika med Rotastar-siktskoporna är dels den extremt stora ovalformade siktytan, i ett steg får du med dig en väldigt stor volym och dels är det siktstjärnorna som roterar och siktar materialet som är unika. De är som namnet antyder stjärnformade och tillverkade i polyuretan vilket gör dem oerhört slitstarka och effektiva men framförallt ger det en bra ekonomi för entreprenören då de är billiga att producera.

Skoporna finns för närvarande i 8 modeller för basmaskiner från 2,2 till 25 ton. Premiärvisning och demonstration blir på årets MaskinExpo.  

Vi är väldigt upprymda över att få visa och demonstrera skoporna på MaskinExpo, det kommer bli ett lyft för hela marknaden, säger Ulf Dolfei.

Sebastian Didriksson, SD Entreprenad AB, har testkört skopan under en längre tid och är överraskad över vad skopan klarar av.

En skopa har gått på test under en längre tid i Sverige och resultatet är mycket bra. Sebastian Didriksson på SD Entreprenad har provkört skopan och säger så här:

– Jag är överraskad över vad denna skopa klarar av. Dessutom gläjder det mig att den även finns i modeller som passar små grävmaskiner. Då kan också entreprenörer med mindre grävmaskiner nyttja dess goda egenskaper.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 25 april 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste