Investmentbolag köper Steelwrist och SVAB

Investmentbolaget Solix har köpt upp Terratech, som äger Steelwrist och SVAB Hydraulik. Köpet är en del i Solix strategi att förvärva nordiska industriföretag med en stark produktportfölj och med betydande internationell tillväxtpotential.

Solix är ett svenskt investmentbolag som investerar i verksamheter med en omsättning på 500 miljoner kronor eller mer, primärt med bas i Norden, helst hemmahörande i Sverige eller Danmark. Företaget har ett långsiktigt förhållningssätt till investeringar och söker därför möjligheter där man kan utveckla verksamheterna i tätt samarbete med ledningen över en längre tid, gärna genom att identifiera, initiera och fullfölja olika initiativ för att styrka verksamheternas marknadspositioner, produkterbjudande, tillverkningsapparat och organisation.

Stefan Stockhaus, vd på Terratech och Steelwrist, säger att uppköpet kommer innebär att man kan stötta OEM-kundernas internationella expansion i högre utsträckning än tidigare. 

Solix äger sedan tidigare bland annat Hoyer som tillverkar elektriska motorer och transmissionsprodukter, Geveko Markings som är en ledande tillverkare och distributör av vägmarkeringsprodukter i Europa och Cembrit som tillverkar och distribuerar fibercementprodukter. 

Med Terratechs nya ägande kommer Steelwrist och SVAB att kunna stötta sina OEM-kunders internationella expansion i ännu högre utsträckning. Steelwrists vd Stefan Stockhaus kommenterar: 

– Vi har ett mycket bra och framåtriktat samarbete med våra OEM-kunder. Det blir allt vanligare att våra tiltrotatorer och snabbfästen monteras direkt i grävmaskinstillverkarnas fabriker, och vi får med detta möjlighet att supporta våra egna och våra OEM-kunders internationella expansion ännu snabbare. Även produktutveckling tillsammans med våra viktigaste kunder kommer fortsatt att ligga mycket högt på agendan, säger Stefan Stockhaus, vd på Terratech och på Steelwrist.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 26 april 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste