Hercules utökar armeringstillverkningen

NCC-ägda Hercules utökar sin tillverkning av armering med en ny produktionsanläggning i Piteå. I september förra året startade verksamheten och hittills har man producerat ungefär 140 ton i veckan. 

 

I mars invigdes Hercules nya armeringsfabrik i Piteå. Verksamheten startade i september förra året och levererar bland annat till Europas största vindkraftspark Markbygden som byggs i regionen. Foto: Ann-Louise Larsson


Den nya fabriken i Piteå är tänkt att serva marknaden i norra Sverige från Sundsvall till Kiruna med armering och öppnar nu även upp för extern försäljning. Tidigare har man enbart producerat åt NCC, men nu kan vilken entreprenör som helst handla armering från Hercules. 

– Vi ser en marknad i norra Sverige och har valt att satsa på att etablera en komplett armeringsfabrik. På så sätt kan vi kapa kostnaderna för transporter och material, erbjuda specialanpassad armering snabbare och enklare och få en minskad miljöbelastning, berättar George Afram, chef för Hercules Armering. 

Ett viktigt projekt i regionen dit Hercules levererar armering är vindkraftsparken Markbygden 1, där totalt 179 nya vindkraftverk uppförs. 

Srdan Jovic är produktionschef i Piteå-fabriken där totalt nio personer arbetar i dagsläget. 
– Vi är väldigt noga med kvalitetskontroller. Varje enskild produkt granskas noga innan den lämnar fabriken, berättar han. 


I fabriken i Piteå arbetar i dagsläget nio personer inklusive en produktionschef. I genomsnitt produceras åtta ton per skift men kapacitet finns att producera upp till 15 ton per skift, beroende på vilken slutprodukt som ska tillverkas. 

– Vi är mycket noga med kvalitet och varje enskild produkt granskas noga innan den lämnar fabriken. Sedan vi började här i september förra året har vi inte haft en enda reklamation, berättar Srdan Jovic produktionschef. 

Den nya anläggningen består av tre hallar, som var och en har olika inriktning. I den största hallen, där armeringen anpassas till olika infra-projekt, finns en saxlinje, en manuell bockmaskin och en valsmaskin. 

I mitten av mars hölls den officiella invigningen av Sveriges nordligaste armeringsfabrik. 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 29 april 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste