MASKINEXPO: ”Man kommer känna igen sig”

Årets MaskinExpo blir en traditionell maskinmässa där man som besökare kommer att känna igen sig.
– Utmärkande för i år är ovanligt många demo- och provkörningsmöjligheter, säger Olle Larsson, säljare på MaskinExpo.

Det blir ett traditionellt MaskinExpo i år, där besökarna kommer känna igen sig, berättar marknadschef Carina Tegelberg. Arkivbild

Efter förra årets uppehåll finns ett uppdämt behov bland både utställare och besökare och på årets upplaga av MaskinExpo kommer det finns något för nästan alla.
– Jag är väldigt nöjd med blandningen vi har fått till i år, allt från smått till stort. Vi har en hel del maskiner på området men också mycket av det som man behöver till sin maskin. Sedan vet vi att många av våra besökare gärna vill ha med sig någonting som de köpt från mässan och då finns ett litet utbud av sådant också, säger mässans marknadschef Carina Tegelberg.

– Många vill passa på att demonstrera sina produkter eller låta besökarna provköra själva. Det kommer att bli en mer levande mässa än tidigare, säger Olle Larsson.

Omkring 250 utställare kommer att finnas på plats på Stoxa under de tre mässdagarna och området är sig likt från föregående år. Även i år kommer det finnas två entréer för att ge ett bra flöde över området och för den som vill slippa ta med sig bilen till mässan finns bussar som avgår både från Märsta station och från Arlanda.

– Vi har utökat med lite fler turer mitt på dagen i år. Tidtabellen kommer man att hitta på vår hemsida, berättar Carina Tegelberg.

Om man känner för att ta en selfie med mässan som bakgrund eller bara överblicka området från ovan kommer man att kunna göra det hos AB Kranlyft, som erbjuder mässbesökarna att åka 50 meter upp i luften i en Klaas K100 3-lift.

Precis som Bauma kommer även MaskinExpo att ha eget "selfie-tower" i år. 

Mässrestaurangen kommer i vanlig ordning att finnas i mitten av området och årets upplägg blir lite mer av en ”foodcourt”, med fler rätter att välja mellan och en gemensam yta att sitta på.

– Nu hoppas vi på att många besökare ska vara sugna på att komma till oss. Förra mässan hade vi drygt 17 500 besökare och med tanke på uppehållet och att det är många nyheter som presenteras just i år så hoppas jag att vi kan komma upp i 20 000 i år, säger Carina Tegelberg.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 29 april 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste