Han blir ny ordförande i Swedbank

Göran Persson har tackat ja till att bli bankens nya ordförande, efter avgående Lars Idermark.

Göran Persson föreslås bli Swedbanks nya ordförande. Foto: Carolina Wahlberg

Det bekräftat Swedbanks valberednings ordförande Lennart Haglund, för Ekot.  

Göran Persson var socialdemokratisk statsminister från 1996 till 2006. Efter det har han varit ordförande i Sveaskog och är i dag ordförande i LKAB. Han har också varit styrelseledamot i en fristående sparbank och sitter i Ålandsbankens styrelse.

Bra kandidat

– Vi är väldigt glada över att kunna föreslå före detta statsminister Göran Persson till posten som ny ordförande för Swedbank. Göran har en imponerande meritlista, ett brett internationellt kontaktnät och erfarenhet av finansiell verksamhet. Han har dessutom ett stort samhällsengagemang som passar väl i Swedbanks kultur. Att han dessutom har erfarenhet från Sparbanksrörelsen är ett extra plus, säger Lennart Haglund, valberedningens ordförande Swedbank, i ett pressmeddelande.

Lämna uppdrag 

För att kunna fullgöra sitt nya uppdrag på Swedbank kommer han att lämna de uppdrag som krävs, senast i samband med tillträdet, som beslutas av stämman.

Valberedningen fortsätter nu arbetet med att ta fram övriga styrelsenomineringar. När det är klart kommer styrelsen att kalla till extrastämma. 

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 29 april 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste