Entrack introducerar nytt redskapssortiment

Entrack AB lanserar ett nytt redskapssortiment för maskiner upp till 13 ton, som de kallar ”Mito – Less is more”.
– Vi har under en längre tid jobbat med att ta fram ett genomtänkt redskapsprogram med hög kvalitet i alla delar, säger Fredrik Andersson som är ansvarig för projektet.

Entrack AB lanserar ett nytt redskapssortiment för maskiner upp till 13 ton. Foto: Entrack

Utgångspunkten har varit att ta fram redskap som gör bäst nytta på maskinen. Kundnyttan har därför varit viktigare än att göra redskapen billiga att tillverka.

– Det finns inga inbyggda materialflödeshinder i våra skopor. Med stor och jämn radie innebär det att skoporna blir otroligt lättfyllda. Det i sin tur snabbar upp arbetet och är bra för såväl ekonomin som miljön. Vi har låtit det som är viktigt för större maskiner, även vara viktigt för de mindre maskinerna, säger Fredrik Andersson.

Konceptet bygger även på att det bockade taket tillverkas i material med högre hållfasthet än vad som är vanligt förekommande i detta segment.

– Genom att använda höghållfasthetsstål även i skopans konstruktionsdelar, har vi kunnat reducera vikten på ett kontrollerat sätt. Varför bära på mer vikt än nödvändigt?, fortsätter Fredrik Andersson.

Redskapsserien ”MITO - Less is More” kommer lagerhållas för omgående leverans och just nu tillverkas över 350 redskap. Lagret beräknas vara på plats i juni men lanseringen sker på MaskinExpo där besökarna kommer att kunna se de olika redskapen till en 3,5 tons maskin.

– Vi har på olika sätt ansträngt oss för att ta fram rätt redskap till rätt maskin. Med en korrekt volymberäkning, enligt den internationella ISO standarden, är storlekarna väl avvägda för respektive maskin. Designen stödjer även användandet av tiltrotator. Med ”MITO - Less is More” kan kunden känna sig trygg med att ha optimala produkter anpassade till sin maskin, avslutar Fredrik Andersson, som sedan ett år tillbaka jobbar som produktchef på Entrack AB.

 

Entreprenadaktuellt
Tel: 019-760 94 20
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 30 april 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste