Olofsfors rosa band gör dubbel nytta – såldes igen av första köparen

Industriföretaget Olofsfors auktion av ett rosa skogsmaskinband väckte stort intresse utomlands och den slutgiltiga köparen kom från Estland. Nu har denne i sin tur sålt bandet vidare på en inhemsk skogsmässa till förmån för cancerforskning i Estland.

Under den estländska skogs- och lantbruksmässan Maamess fick Olofsfors rosa maskinband en ny ägare när Indrek Reisenbuk (th) sålde bandet vidare till Olav Arus (tv). Bandet auktionerades först ut i Sverige där det inbringade 155 000 kronor till cancerforskning i Sverige, och nu inbringar det motsvarande drygt 96 000 kronor till cancerdrabbade i Estland. Foto: Olofsfors  

– Vi tycker detta är ett fantastiskt initiativ av Olofsfors och en unik möjlighet för oss att göra något för cancerforskning även i Estland, säger Indrek Reisenbuk, VD för MFO OÜ i ett pressmeddelande.

Bandet såldes vidare under den estländska skogsmässan Maamess.

– Vi ska sälja bandet vidare och skänka pengarna till någon typ av cancerforskning, berättar Indrek under mässans första dag.

Över all förväntan

Skogsmaskinbandet som auktionerades ut av Olofsfors är ett Olofsors CoverX band.

– Det är ett band som även passar estländska förhållanden väl och som uppfyller behovet av bärighet med liten markpåverkan berättar Daniel Domeij, Försäljnings- och Marknadschef för Olofsfors skog som varit på plats under hela mässan.

Maamess är den största skogs- och jordbruksmässan i Estland med mellan 45 000–50 000 besökare på tre dagar.

– Det intresse som bandet fått i Estland är över all förväntan säger Daniel. TV 3 och lokal TV har varit på plats och gjort reportage och det är många som tagit bilder.

Även utomlands

Sedan 2010 har Olofsfors auktionerat ut ett par rosa band till förmån för bröstcancerforskningen. Närmare 800 000 kr har samlats in sedan starten.

– Att vi nu lyckats lyfta detta även utomlands och fått fler att engagera sig för detta viktiga ändamål känns fantastiskt roligt, säger Daniel.

Personliga skäl

Innan mässans sista dag var över hade den första köparen, MFO OÜ, sålt bandet vidare till entreprenören Olav Arus på företaget Valma Saeveski OÜ. Den nya köparen, som har tre skördare och åtta skotare, är verksam både i Estland och Sverige. Enligt Olofsfors köpte han bandet av personliga skäl.

– Det är viktigt för mig personligen att stödja cancerforskningen. Min mamma gick bort i cancer för tre år sedan berättar Olav Arus.

Bandet såldes för motsvarande drygt 96 000 kronor, och MFO OÜ kommer oavkortat att skänka dessa pengar till stiftelsen ”The gift of life”, vars främsta uppgift är att stödja cancerpatienter ekonomiskt. Till exempel med moderna mediciner eller behandlingar till familjer som inte själva har råd.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 03 maj 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste