Oilquick startar partnerprogram för att skydda användarna och skapa förtroende

Med snabbfästets segertåg har mångfalden av olika system ökat – och därmed också risken för godtyckliga kombinationer som kan resultera i oförutsägbara problem. Oilquick har reagerat på utvecklingen genom att starta ett nytt partnerprogram för sina återförsäljare, för att kunna garantera användarna säkerhet och förtroende.

Oilqucik lanserar nu ett partnerprogram för sina återförsäljare där man garanterar att Oilquick-produkterna inte kombineras okontrollerat med andra fabrikat för att garantera användarna säkerhet och förtroende. Arkivforo: Ann-Louise Larsson

OilQuick lanserar nu Clean System – ett certifierande partnerprogram för att skydda användarna och skapa förtroende för OilQuicks handelspartners.

– Tillsammans med handeln står vi upp för homogena systemlandskap – för att skydda användarna och skapa förtroende för våra handelspartners. Clean System-partnerprogrammet riktar sig till OilQuick-handelspartners som vill skilja sig från konkurrenterna genom en utomordentligt hög kvalitetsnivå – från rådgivning för optimal användning till försäljning, uthyrning och after sales-service. Med Clean System-certifieringen ger du en tydlig signal om att du tar ansvar för din affär. Du blir en del av en växande intressegemenskap som främjar homogena systemlandskap, säger Johan Lindqvist, säljchef på OilQuick.

– Deltagandet i Clean System är frivilligt men som certifierad Clean System-partner har du ett åtagande att se till följande:

  • Att OilQuick-produkter inte kombineras urskiljningslöst med andra snabbfästessystem.
  • Att varje märkesövergripande kombination prövas av OilQuick.
  • Att uteslutande originalreservdelar används vid service.
  • Att kunderna görs medvetna om riskerna i samband med blandad körning.

Faktum är att något standardiserat gränssnitt för snabbfästen inte existerar idag enligt Oilquick – och därmed inte heller någon universell kompatibilitet av system från olika leverantörer. Om man blandar systemtillverkare uppkommer ökad risk för slitage, felfunktioner och olyckor, menar Oilquick.

– Vi uppskattar konkurrens som motor för innovation, men vill samtidigt skydda våra produkters prestanda gentemot riskerna av en märkesövergripande blandad användning. Clean System kräver inte att våra handelspartners ska välja mellan de olika systemleverantörerna, utan varje återförsäljare har full frihet i fråga om sin märkesportfölj. Vi vill bara säkra värdet av varumärket OilQuick så att kunden vet att vi levererar kvalitet!

Clean System-konceptet, som tagits fram i Tyskland i nära samarbete med tyska återförsäljare, implementeras nu också i resten av världen.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 03 maj 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste