MASKINEXPO: Swedavia hoppas rekrytera mässbesökare

Swedavia ställer i år ut för första gången på MaskinExpo. Syftet är att rekrytera fler mekaniker och dessa hoppas den statliga flygplatskoncernen hitta bland mässbesökarna.

Som mekaniker hos Swedavia får man arbeta med hel del udda fordon – bland annat denna flygplatsbrandbil som kommer att visas i Swedavias monter. Foto: Filip Dyrvall

Swedavia äger och driver 10 flygplatser från norr till söder i Sverige.  Enheten Swedavia Fordons uppdrag är att skapa en fossilfri och energieffektiv fordons- och maskinpark för att försörja flygplatsernas behov. Med en stor och unik fordonsflotta kommer också behovet av duktiga mekaniker och det är dessa som Swedavia hoppas hitta på MaskinExpo.

Filip Dyrvall, enhetschef för Swedavia Fordons verkstäder, hoppas hitta nya fordonsmekaniker bland mässbesökarna. Foto: Alexander Classon

– Just nu är det främst till Bromma Stockholm Airport och även till Stockholm Arlanda Airport där vi är i behov av mekaniker till våra verkstäder, säger Filip Dyrvall, enhetschef för Swedavia Fordons verkstäder. Vi hoppas genom att finnas på plats på mässan sprida information om vår verksamhet och attrahera nya mekaniker till vår spännande arbetsplats, fortsätter han.

För att jobba som mekaniker hos Swedavia Fordon är det önskvärt att medarbetarna har C-körkort och erfarenhet av att jobba med tunga fordon som lastbilar, bussar eller entreprenadmaskiner.

– Kunskaper inom elektronik är också önskvärt. Vi har som mål att våra fordon ska vara fossilfria år 2020 och fram till år 2025 är tanken att skapa en maskinpark som är eldriven och automatiserad. Så har en jobbat med eldrivna maskiner tidigare är det helt klart en styrka, säger Filip Dyrvall.

För att locka till sig besökarnas uppmärksamhet kommer Swedavia att visa upp ett av Stockholm Arlanda Airports åtta unika räddningsfordon i sin monter.

– Den har bättre terrängegenskaper och större volymer för att kunna spruta vatten och skum än en vanlig brandbil exempelvis. Vi har många unika fordon inom Swedavia som man får jobba med som anställd hos oss och på MaskinExpo passar vi på att visa ett av dem, säger han.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 06 maj 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste