Samarbete ska stärka försäljning och service

De två återförsäljarna av Massey Ferguson, MaskinGruppen och Wallins Traktor, gör en gemensam satsning i nya lokaler i skånska Eslöv. Genom sammanslagningen vill man både stärka försäljning och service på lång sikt.

Pär-Ola Jansson, MaskinGruppen AB, och Björn Ekdahl, Wallins Traktor AB tror på samarbetet i de nya lokalerna i Eslöv, för en långsiktig satsning i regionen. Foto: MaskinGruppen 

– Vi ser stora synergieffekter med ett samarbete, både på kort och lång sikt säger Björn Ekdahl, vd och ägare av Wallins Traktor AB i ett pressmeddelande.

Långsiktig satsning

Den nya gemensamma fastigheten ligger på Åkerigatan 8 i Eslöv. Med stor modern verkstad och högre gemensam kapacitet vill de båda maskinhandlarna skapa bättre förutsättningar för både personal och kunder.  

– Tillsammans skapar vi förutsättningar för en långsiktig satsning i regionen som kan svara upp mot de krav som ställs på oss som återförsäljare med tillgänglighet och kunskap, säger Pär-Ola Jansson på MaskinGruppen AB.

Efter sommaren

I de nya lokalerna i Eslöv kommer man satsa vidare mot djur- & spannmålsgårdar, och det kommer även vara ett center för Park- & Markmaskiner samt Entreprenad. Butiken byggs som Power By Kramp butikskoncept i nära samarbete med Kramp.

Wallins Traktors anläggning i Hörby kommer enligt företaget att drivas vidare och avvecklas successivt, men först när servicen i området är säkerställd. MaskinGruppen i Eslöv uppger att de flyttar över till den nya adressen i Eslöv under sommarmånaderna, och officiell invigning är planerad till efter sommaren.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 06 maj 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste