HSP storsatsar med mångmiljoninvestering

HSP Gripen är i ett expansivt skede med ökade försäljningssiffror, ökad produktion och nyanställningar. Nästa steg är en investering i nya maskiner och utrustning på över 20 miljoner kronor de kommande två åren.  

Expansiva HSP Gripen har flyttat från Hassela till Hudiksvall och planerar nu för en investering på över 20 miljoner kronor i ökad produktionskapacitet de kommande två åren. Samtidigt lyfter Tomas Jonsson, vd på HSP Gripen, fram personalen som nyckeln till företagets framgång. Foto: Malin Gunnarsson

– Ibland är det svårt att se framgångarna själv för att man har fullt upp med att leverera, intervjua ny personal och fundera på nästa steg, men inte minst vad nästa stora investering ska bli, säger Tomas Jonsson, vd för HSP Gripen i ett pressmeddelande.

Expanderar kraftigt

De senaste åren har HSP Gripen genomgått en flytt från Hassela till centrala Hudiksvall. Företaget expanderar kraftigt och nyanställningarna har avlöst varandra. Senast i raden av nyanställda är Janolof Joelsson som är företagets nya sälj- och marknadschef.

–Produkten är toppklass, kompetensen extrem och stämningen helt klart i världsklass. Det gör att man har en produkt som marknaden efterfrågar men inte minst sätter det press på mig som ny att leverera från första dagen, och vi är redan igång med nya aktiviteter som ska ta oss till nästa nivå, samtidigt som vi får nya kunder måste vi dessutom ta hand om dom vi redan har på bästa sätt, säger han.

Nya krafter

Samtidigt som både produktionsytorna och personalstyrkan växer, bandet går fortare och omsättningen ökar så gäller det också att se till personalens välbefinnande.

–Visst skulle vi kunna köra på och bara nöta men vi vill att personalen ska känna sig delaktig och trivas, för trivs man gör man ett bra jobb och då syns det också i produkterna. Vi skulle inte vara där vi är idag utan personalen, därför satsar vi mycket på exempelvis friskvård och utomhusaktiviteter som gör att man får nya krafter både på jobbet och privat, allt handlar inte om pengar, vi vill att vår personal ska må bra, avslutar Tomas.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 08 maj 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste