MASKINEXPO: Personverktyg riktar in sig på ny kundgrupp

Personverktyg breddar sortimentet och öppnar nu upp för en helt ny kundgrupp – bilverkstäder.
– Vårt mål är att dubbla omsättningen inom två år, säger Personverktygs ägare Pär Jiveby.

Pär Jiveby och Thomas Andersson, Personverktyg, jobbar med att marknadsföra den nya webbshoppen bilverktyg.nu, där man har allt en bilverkstad kan tänkas behöva.

Personverktyg har jobbat med det tyska verktygsmärket Condor sedan 2007 och har generalagenturen för hela sortimentet på den svenska marknaden.

– Vi har byggt upp en verksamhet med verktyg för den tunga sidan, bland annat inom entreprenad och skog. Men vi har bara sålt ungefär 20 procents av Condors hela sortiment, berättar Pär Jiveby.

För att kunna fortsätta växa och utveckla verksamheten ytterligare kände man nu sig redo att ta in hela proffssortimentet från den tyska leverantören och utöka med produkter som framförallt riktar sig mot verkstäder som jobbar med personbilar och lätta lastbilar.

I december förra året drog Pär Jiveby igång en webbshop, bilverktyg.nu, och har anställt en säljare som ska jobba enbart mot verkstäder och servicebilar.

– I dagsläget har vi ungefär 1 000 artiklar i sortimentet i webbshoppen, men den utökas undan för undan när det kommer nya produkter. Vi har en hel del specialverktyg och även en del som passar servicebilar, berättar Pär Jiveby.

– Det som är unikt med vår webbshop är sökfunktionerna. Man kan skriva in motorkod, eller motorvolym och fabrikat så får man upp alla produkter som passar till just den modellen. På så sätt kan man vara helt säkert på att man får det verktyg som man ska ha, fortsätter han.

Pär Jiveby är nöjd med de första månaderna med den nya webbshoppen och hoppas kunna öka omsättningen med tio miljoner om året de närmaste två åren.

– Vi är fortfarande i en uppstartsfas och håller på att trimma in alla funktioner på sidan. Men när vi har kommit igång ordentligt och kunderna vet att vi finns tror jag att vi kommer kunna dubbla omsättningen.

För att ytterligare stärka banden mellan de båda företagen har Condor valt att gå in som delägare i Personverktyg.

Till MaskinExpo kommer Personverktyg att ta med sig några av produkterna som finns i webbshoppen, men framförallt kommer man att marknadsföra sig och berätta för besökarna om det nya benet i företaget.

– Väldigt många känner redan till Condor och det vi kommer att ta med oss till mässan från det ”nya” sortimentet är en del specialverktyg för dieselmotorer och glödstiftsurborrningsset bland annat, berättar Pär Jiveby.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 09 maj 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste