Här är Hydroscands nya arbetsfordon

Ta inte för givet att serviceteknikern från Hydroscand kommer i en buss framöver! I Stockholm har nämligen en motorcykel precis tagits i bruk som två av serviceteknikerna ska använda för att ta sig fram snabbare och smidigare i Stockholmstrafiken.

Philip Ahnstedt, servicetekniker på Hydroscand, är en av två som kommer att köra företagets nya arbetsfordon - en motorcykel! Foto: Ann-Louise Larsson

Med sig på motorcykeln kan serviceteknikerna ha den vanligast förekommande utrustningen för enklare uppdrag.

– Många gånger vet kunden precis vad det är som har hänt, vilken slang och kopplingar som behövs och då kan vi pressa den och förbereda oss med rätt grejer innan vi åker ut, säger Philip Ahnstedt, en av två servicetekniker som kommer att köra det nya fordonet.

– Jag har kört en del mc privat, men det ska bli väldigt kul att få prova göra det på jobbet också och att prova det här konceptet. Jag ser fram emot första uppdraget, hittills har jag bara provkört motorcykeln, säger han.

Framförallt är det smidighet och framkomlighet som lyfts fram som de stora fördelarna och Philip, som rattat en servicebuss i sex år, kan intyga att det inte alltid är enkelt att ta sig fram i köerna i storstaden.

– Man är betydligt mer framkomlig med motorcykel än med servicebuss. Behövs det en buss och de saknar något är tanken att vi snabbt ska kunna åka och hämta det på någon av våra anläggningar och köra ut med det istället för att bussen ska hamna i köer, säger han.

Hur kunderna kommer att reagera när Philip dyker upp på sin orange- och svartfolierade motorcykel med Hydroscand och Slangexpress-loggor vill han inte spekulera i.

– Men jag hoppas att de ska gilla det, så länge jag löser deras problem så tror jag bara att de tycker det är kul, säger Philip Ahnstedt.

Till att börja med kommer Hydroscand att köra med en motorcykel men slår det väl ut kan man tänka sig att det blir fler både här och på andra orter.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 14 maj 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste