Mählers breddar med ny hydrauldriven sopvals

Mählers breddar sortimentet med en ny hydrauldriven roterande sopvals som är anpassad för att användas både på lastbilar  och hjullastare. En unik funktion som ger rätt borsttryck jämt över hela borstvalsen oavsett hur bärar-fordonet är placerat. Detta bidrar dessutom till ökad borst-livslängd.

Sopvalsen LB2800 kommer premiärvisas Maskin-Expo nästa vecka. Foto: Mählers

Sopvalsen har ett ”aktivt” flytläge som ger ett balanserat tryck mot marken och följer vägens konturer. 

- Våra tester visar att det aktiva flytläget ger en betydande besparing av borstarna och ökad effektivitet, säger Oscar Nyberg, konstruktör på Mählers, som varit med och utvecklat den nya sopvalsen.

Andreas Ottosson, Ottossons Åkeri AB, är en av de entreprenörer som varit med och testat LB2800 på företagets Ljungby L13 och han bekräftar att livslängden är ovanligt lång för denna typ av sopvals.

- Ja, vi har kört många mil extra med denna sopvals jämfört med andra fabrikat och det i kombination med en bra kapacitet lovar gott för Mählers nya sopvals säger Andreas.

LB2800 sopvals är vridbar ±35º och kan utrustas med sidoförskjutning samt bevattning med separat vattentank. Sopvalsen är designad för att vara lätt att underhålla och borst-ringarna bytes snabbt med några enkla handgrepp.

Borstarnas livslängd och en kort underhålls tid gör att vi kan nyttja den intensiva sop-säsongen maximalt menar Andreas Ottosson. 

LB2800 kommer premiärvisas Maskin-Expo nästa vecka och den är tillgänglig för omgående beställning.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 15 maj 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste