MASKINEXPO: Batteridriven kompaktlastare som enkelt kan fjärrstyras

Thovo AB har lanserat en ny batteridriven kompaktlastare, Elise 900, som enkelt kan fjärrstyras via maskinens löstagbara androiddisplay. Maskinens lyftkapacitet är 900 kilo. 

Thovo AB lanserar den ny batteridrivna kompaktlastare Elise 900 på MaskinExpo. Foto: Ann-Louise Larsson

Displayen, i form av en androidsmartphone, kan lätt tas ut ur maskinen och användas för att fjärrstyra maskinen vid behov. På displayen ser föraren också hur maskinen körs och hur den på ett effektivare sätt kan användas för att spara på batteriet.

– I genomsnitt håller batteriet 5-6 timmar på en laddning, men det är väldigt enkelt att byta batteri så ett bra val är att ha två batterier att växla mellan så att man alltid kan jobba med maskinen när man behöver det, säger Thomas Voeler som driver Thovo AB.

Maskinen drivs av tre elmotorer, två som sköter framdriften och en som driver hydraulpumpen. Med ett oljeflöde på upp till 65 liter kan maskinen klara av de flesta redskapen.

– Det finns över 50 olika redskap som erbjuds till maskinen. Jag ser användning inom bland annat demolering och inomhus på större industrier bland annat, säger Thomas Voeler.

Elise 900 tillverkas av den slovakiska tillverkaren Kovaco, som länge tillverkat redskap och som sedan en tid tillbaka tillverkat sina första kompaktlastare. Maskinen som Thovo ställde ut på MaskinExpo är nummer 40 i ordningen.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 23 maj 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste