MASKINEXPO: Hjerpes Maskincentra växlar upp med turkiskt sortiment

Hjerpes Maskincentra i Norrköping är sedan årsskiftet återförsäljare av Hidromeks fulla maskinprogram och växlar därmed upp från att enbart ha sålt väghyvlar till att bli en fullfjädrad maskinleverantör.

Niklas Hjerpe på Hjerpes Maskincentra i Norrköping växlar upp till en fullfjädrad maskinleverantör gwnom att bli återförsäljare av Hidromeks fulla sortiment i Östergötland, Småland och Blekinge. 

Efter ett besök i den turkiska fabriken bestämde sig Niklas Hjerpe snabbt för att börja jobba med Hidromeks maskinprogram.

Hidromeks väghyvlar blir ett givet inslag hos Hjerpes Maskincentra som nu säljer väghyvlar från fyra olika märken. 

– Jag kunde snabbt konstatera att det här var toppmoderna maskiner som håller en hög kvalitet. De kunde även erbjuda väghyvlar som är det som vi har jobbat med innan samtidigt som de har hela bredden med lastmaskiner och grävmaskiner också, berättar Niklas Hjerpe.

Vid årsskiftet blev man återförsäljare av Hidromek för områdena Östergötland, Småland och Blekinge och tar därmed klivet upp till att bli en fullfjädrad maskinleverantör och på MaskinExpo satsade man stort på att visa upp de vita anläggningsmaskinerna, tillsammans med generalagenten Abandon, och erbjöd bland annat besökarna att provköra bandgrävarna.

– Jag har haft öppet hus på anläggningen i Norrköping i slutet av april också och där fick vi väldigt fin kritik av besökarna som verkligen gillar våra nya maskiner, säger Niklas Hjerpe.

Intresset för en liten grävlastare finns på den svenska marknaden, det har Niklas Hjerpe fått bekräftat under MaskinExpo. 

I montern på MaskinExpo fanns förutom de traditionella anläggningsmaskinerna även en liten grävlastare – en produkt som är stor internationellt men som i stort sett inte finns alls på den svenska marknaden.

– Jag tror absolut på den här maskinen i Sverige och jag har fått bekräftat här på mässan att det finns ett intresse, säger Niklas Hjerpe.

Försäljningsorganisationen har förstärkts med två säljare som ska jobba med de nya maskinerna.

– Jag hoppas att vi ska kunna sälja 10-15 stycken under första året, säger Niklas Hjerpe.

Hjerpes Maskincentra började sälja väghyvlar från HBM 2012 och har hittills sålt 37 stycken.

– Nu kan vi erbjuda totalt 4 olika märken, inklusive Hidromek, av väghyvlar i olika storlekar, berättar han.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades lördag den 25 maj 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste