Finsk ägare tar över PG Trading

Finska Realmachinery Oy har köpt upp PG Trading och har siktet inställt på att växa till Nordens ledande företag inom maskinuthyrning. 

 

Realmachinery Oy är ett rikstäckande handelshus som säljer, hyr, underhåller, reparerar och utrustar entreprenadmaskiner, grundat 2010. I koncernen finns även företagen Dae-Tek Oy, som har mer än 25 års erfarenhet inom handel och import av maskiner samt RealLift Oy och Keslift Oy som specialiserat sig på lyftutrustning och RealRahoitus, som fungerar som ett företag som förvaltar hyresmaskiner och finansierare. RealMachinery-koncernens omsättning 2018 var 76 miljoner euro och företaget har idag cirka 145 anställda. 

– Vår ambitiösa målsättning var att växa till branschens ledande aktör i Finland. Nu kommer vi att kunna expandera till Sverige och erbjuda vår branschs mest kundorienterade service och växa till det ledande nordiska företaget inom maskinuthyrning i framtiden, säger Mikko Uus-Marttila, vd och koncernchef för RealMachinery, i ett pressmeddelande. 

Intar nyckelposition

Genom förvärvet av PG Rental & Trading AB kommer RealMachinery att erhålla en nyckelposition inom maskin- och hyrmaskinmarknaden och därmed utöka sitt erbjudande och tillgång till nya kundsegment. Målet är att expandera RealMachinery verksamhet till andra nordiska länder. 

– Jag är mycket nöjd med inledningen av samarbetet med RealMachinery. Företaget har en magnifik tillväxthistoria som fungerar, men i större skala jämfört med oss. Jag tror att vår kombinerande erfarenhet och kompetens kommer att skapa mycket synergier till den svenska marknaden, säger Patrik Gillgren, vd för PG Rental & Trading AB.

Anställda följer med

PG Rental & Trading AB grundades 2011 och är ett svenskt företag med inriktning på försäljning, uthyrning och underhåll av nya och begagnade entreprenadmaskiner. Företaget har verksamhet i hela landet och har huvudkontor i Stockholm och Timrå. Företaget har också byggt ett omfattande servicenätverk som omfattar 30 partners. Bolagets omsättning år 2018 uppgick till cirka 4,5 miljoner euro och företaget har 8 anställda. Hela företagets personal överförs nu  till RealMachinery-maskinkoncernen.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 28 maj 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste